Castelló-Màlaga: a continuar amb les bones sensacions

Després de guanyar a El Toralín en la tornada a Segona, els alb-i-negres busquen fer de Castàlia un fortí.

Juanto Ortuño celebra el primer gol del futbol espanyol en la temporada 2020-2021
Juanto Ortuño celebra el primer gol del futbol espanyol en la temporada 2020-2021 / @LaLiga

L’estadi municipal Castàlia torna a acollir un partit de Segona Divisió deu anys i tres mesos després, tot i que en aquesta ocasió sense la nombrosa i sorollosa afició orelluda, per les mesures sanitàries implantades per a frenar el coronavirus. En aquella ocasió, l’equip que entrenava Asier Garitano es va acomiadar de la categoria de plata del futbol espanyol com a cuer, amb una derrota contra el Còrdova (0-1).

Ara les sensacions són ben distintes i l’estrena en Segona no ha pogut ser millor: victòria a El Toralín, en un partit que va deixar molt bones sensacions. No obstant això, el Castelló encara en vol més i ara espera fer de Castàlia un fortí. El primer duel serà aquest dissabte a les 18:15 hores contra el Màlaga, un dels equips candidats a l’ascens a Primera.

L’equip entrenat per Óscar Cano no ho tindrà gens fàcil, ja que els alb-i-negres no han sigut capaços de véncer el Màlaga en cap dels quatre enfrontaments previs, tots en la categoria de plata: tres derrotes i un empat. Els andalusos van guanyar a Castàlia per 0-1 i 2-3 les temporades 2006-2007 i 2007-2008, mentre que els partits a La Rosaleda es van resoldre amb un empat sense gols i una victòria local per 3-2. Ara bé, el Castelló sí que va guanyar en dues ocasions en els anys 70 el desaparegut CD Màlaga, embrió de l’actual equip. A més, La Rosaleda sempre serà un camp de grans records per al clubs, ja que allí van aconseguir l’anhelat ascens al futbol professional, ara fa només 55 dies.

Després de la bona imatge que l’equip va mostrar a Ponferrada, no s’esperen grans canvis en l’onze que disposarà Cano. Això sí, durant la setmana hi ha hagut moviments als despatxos del club: Alfredo Gutiérrez i Jairo Cárcaba han causat baixa i s’ha aconseguit la cessió del davanter serbi Igor Zlatanović, procedent del Mallorca, que la temporada passada va jugar en el Numància. No obstant això, es preveu difícil que participe en aquest encontre, ja que a penes s’ha entrenat amb l’equip.

A pesar de l’esglai de la setmana passada, l’entrenador alb-i-negre podrà comptar amb el capità Álvaro Campos, a qui poc després de la represa van substituir per unes molèsties. A més, s’espera la presència en l’onze inicial de Marc Mateu, escollit millor jugador del partit contra la Ponferradina pels oients de Des de la banda, i del golejador Juanto Ortuño. Precisament, amb el gol a El Toralín, el davanter es va convertir en l’autor de l’última diana de l’equip en Segona B i de la primera en Segona. A més, el seu gol va ser el primer del futbol professional espanyol en la temporada 2020-2021.

Recorda que pots seguir la retransmissió del partit en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda, a les 18:15 hores, amb Jordi Sanchis, la narració de Raül Pina i els comentaris de Patricia Campos.

També et pot interessar

stats