El Castelló descendeix a Primera RFEF

La derrota al Castàlia contra el Rayo Vallecano (0-2), unida a la victòria del Lugo contra el Cartagena, ha condemnat els alb-i-negres

Rafa Gálvez es lamenta després del descens
Rafa Gálvez es lamenta després del descens / La Liga

L'aventura del Castelló en Segona ha durat massa poc. Va costar deu anys tornar al futbol professional i el somni s'ha esvaït en només 302 dies. La derrota al Castàlia contra el Rayo Vallecano (0-2), unida a la victòria del Lugo contra el Cartagena, ha condemnat els alb-i-negres al descens a la nova Primera RFEF, on compartirà categoria amb l'Alcoià i el Vila-real B.

El nou entrenador alb-i-negre, Sergi Escobar, ha introduït molts canvis respecte als onzes que presentava Garrido. La principal novetat ha sigut la tornada de Marc Mateu i la primera titularitat de Jonatan Soriano. L'aposta li ha eixit bé, ja que l'equip ha eixit molt concentrat i ha obtingut el domini del joc, amb el suport del públic del Castàlia, entregat a la causa. Només faltava el gol. I ha arribat a les acaballes de la primera part, encara que no ha pujat al marcador.

La línia que separa l’èxit del fracàs a vegades és molt prima. El Castelló ha passat de l'èxtasi a la decepció a penes en cinc minuts. Del gol de l'esperança de Iago Indias, que finalment ha anul·lat el VAR per fora de joc, al de Qasmi, que ha suposat un colp anímic de què els alb-i-negres ja no s'han pogut recuperar. Per si això fora poc, sense temps per a digerir-ho, ha arribat el segon del Rayo. Quedaven encara 40 minuts, però l'equip ja no podia superar tantes adversitats.

L'única esperança del Castelló ja passava perquè el Lugo no aconseguira el triomf contra el Cartagena per a arribar amb vida a l'última jornada. Però ni això ha acompanyat, i els gallecs han guanyat per 2-1 en un partit en què els murcians han assetjat la porteria local sense encert.

El trist final del Castelló en Segona serà a La Rosaleda, el mateix escenari on ara fa 302 dies va celebrar l'ascens. Un destí massa cruel.