El Castelló desaprofita l'ocasió per a allunyar-se del descens contra un rival directe (0-1)

Els orelluts es mantenen en la zona de permanència tot i la derrota contra el Tenerife.

El porter del Tenerife rebutja el penal llençat per Marc Mateu
El porter del Tenerife rebutja el penal llençat per Marc Mateu / Twitter: @LaLiga

Primer partit de l’any a Castàlia i primera derrota. El Castelló i el Tenerife es veuran les cares dues vegades en menys de quatre dies. Dimecres els espera el partit de copa i amb públic restringit a l’estadi castellonenc. En el duel de Lliga, han sigut els de Canàries els que s’han endut la victòria amb la màxima rendibilitat i el mínim esforç ofensiu (0-1).

Els dos equips estaven separats per un punt a la taula, els dos lluiten per allunyar-se del descens, tot i que el Tenerife és dels que està cridat a estar dalt. Els d’Óscar Cano acabaven l’any empatant a un a la Nova Creu Alta contra el Sabadell. Aquest diumenge, a l’hora de dinar, el conjunt orellut ha eixit intens, embastant jugades, però amb poc de perill. La defensa local frenava el rival, dissipava els davanters canaris, que en la primera part no han xutat a porteria.

El moment clau per als orelluts arribava en el minut 24: pena màxima a favor del Castelló per falta en l’àrea a Guillem Jaime. Però Marc Mateu deixava perdre l’ocasió d’avançar l’equip en errar el llançament. Els de Cano, no s’afonaven, i han seguit buscant la porteria del Tenerife amb poca precisió. Tampoc en les jugades a baló parat han estat encertats. Al descans han marxat amb empat a zero al marcador.

Reacció del Tenerife en la segona part

En el segon temps, el Tenerife seguia tallant a base de dures entrades els intents ofensius locals. Álvaro Fidalgo i Iago Indias en poden donar compte de les faltes rebudes. Al minut 65, primera aproximació visitant, primer llançament entre els 3 pals i gol de Carlos Pomares assistit per Shaquell Moorer. El valència ha sigut xafar el camp i anotar el gol que els posava per davant.

Amb este resultat, el Castelló que ha perdut gas en el segon temps, s’ha bolcat en l’atac. De les botes de Marc Mateu ha brollat al minut 70, una de les millors ocasions del partit. El tècnic local ha mogut fitxa, i ha fet entrar Cubillas i Fernández per Molina i Zlatanovic. Els canvis, el gol en contra i les urgències han afectat la solidesa defensiva dels de Castàlia. Cano feia un altre doble canvi, César i Muguruza per Jaime i Iago Indias. Tensió final i una última oportunitat de Cubillas també sense premi. Tres punts per al Tenerife, i el Castelló es queda vorejant el descens. Dimecres nou capítol en copa entre els dos conjunts.