El retorn somiat

L'Eldenc ha tornat a Segona Divisió per la porta gran després de guanyar el Cartagena (0-1)

Els jugdor de l'Eldenc celebren el gol
Els jugdor de l'Eldenc celebren el gol / La Liga
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
12 d'agost 2023 - 20:16 Actualitzat: 13 d'agost 2023 - 22:23

El Club Deportivo Eldense ha tornat a disputar un partit en la categoria de plata del futbol espanyol 21.658 dies després. I no ha pogut tindre un millor retorn. L'equip blaugrana ha guanyat el Cartagena per 0-1 amb un gol de Juanto Ortuño, el jugador que ja li va donar l'ascens a Segona fa a penes un mes i mig.

A l'Eldenc no li ha pogut la pressió i ha dominat els primers minuts de joc del duel, amb dues aproximacions perilloses. L'equip local ha anat despertant poc a poc i ha aconseguit el control de la pilota, però tampoc ha aconseguit posar en perill la porteria defesada per Guille Vallejo. Tot i això, l'equip de Fernando Estévez no li ha perdut la cara al duel i poc abans del descans, Juanto Ortuño ha inaugurat el marcador. El davanter ha aprofitat una assistència de Toni Abad des de la dreta i s'ha beneficiat que un defensa rival ha desviat la pilota. Era el primer gol dels del Vinalopó en Segona des del 26 d'abril del 1964, quan Asterio va marcar contra l'Hèrcules.

En la represa, el Cartagena ha buscat l'empat sense massa clarividència i els del Vinalopó han defés el resultat amb una certa comoditat. Només una acció a pilota aturada ha posat en perill la victòria, però Guille Vallejo ha salvat el seu equip amb una aturada afortunada i els tres punts se n'han anat a Elda. La pròxima parada en el camí cap a la permanència serà dilluns, contra el Vila-real B, en el primer duel autonòmic de la temporada.