Cara i creu dels equips valencians en l'últim dia de fitxatges

Villarreal i Llevant donen per tancada la plantilla, València i Elx esperen entrades.

Cara i creu dels equips valencians en l'últim dia de fitxatges
Cara i creu dels equips valencians en l'últim dia de fitxatges

Els equips valencians encaren les últimes hores del mercat de fitxatges que acaba aquest dilluns a les 00:00 hores de la matinada. El balanç, a hores d'ara, és molt desigual. D'una banda equips com el Villarreal o el Llevant han fet els deures abans d'hora i han aconseguit tancar una plantilla compensada que puga lluitar per les aspiracions pactades a principis de temporada. D'altra banda, el València i l'Elx, que encara tenen unes hores per davant per a intentar reforçar-se de la millor manera possible. Els de Mestalla hauran d'intentar buscar reforços de garanties per a les nombroses i importants eixides que han tingut; els il·licitans, necessiten completar la plantilla per a lluitar per l'anhelada permanència.

Villarreal CF: l'Europa League exigia d'uns moviments intel·ligents

La temporada 2020-2021 estava marcada per l'eixida de dos emblemes de l'equip groguet. D'una banda, Santi Cazorla va anunciar que deixava el club per a anar-se'n al Al-Sadd de Qatar, per a jugar a les ordes de Xavi Hernández. D'altra, la retirada de Bruno Soriano, que pràcticament no havia jugat en els últims dos anys però era un dels pesos pesants del vestidor.

Per eixe motiu, i per la classificació del club a l'Europa League, la pressió per a tancar bon fitxatges era encara major. No obstant això, el Villarreal es va posar en marxa i va aconseguir l'arribada de jugadors com Parejo o Coquelin, als qui el València no va posar moltes traves perquè se n’anaren. També la cessió del madridista Kubo, el lateral Estupiñán o de Rulli per a donar competència a Asenjo en la porteria. L'últim en arribar ha sigut l'argentí Juan Foyth, central provinent del Tottenham, cedit però amb opció de compra.

Tots aquests jugadors ja estan a les ordes d'Unai Emery, l'altre gran moviment del mercat del Villarreal. El basc va arribar al club groguet després d'haver entrenat l'Arsenal anglés i el totpoderós PSG francés.

L'únic fracàs del Villarreal aquest mercat de fitxatges és el de Zambo Anguissa, a qui, després de jugar la temporada passada en l'equip de la Plana Baixa, no ha pogut repescar per les altes exigències econòmiques que posà el Fulham anglés.

Valencia CF: moltes eixides, poques esperances

Després del gran nombre d'eixides que ha tingut aquest mercat de fitxatges el València, el club a hores d'ara ha confirmat ja que no hi haurà cap eixida més. Pareixia que Kondogbia o Cillessen anaven a ser els següents, però finalment, segons asseguren des del club de Mestalla, es mantindran en l'equip de Javi Gracia.

Precisament, Gracia ha sigut, de moment, l'únic fitxatge de l'equip aquest mercat, a excepció d'Unai Etxebarria que va arribar lliure a l'equip després d'haver sigut acomiadat del Granada, i de les tornades dels cedits Lato o Racic. Segons el president Anil Murthy, el València vol fer encara dues incorporacions; un que seria el migcampista del Watford Capoue; i un central. Es parla del portugués del Porto Diogo Leite, per a completar una plantilla que ha perdut grans referents.

A les ja conegudes eixides de Parejo i Coquelin, es va afegir la venda de Ferran Torres al Manchester City o la del davanter Rodrigo al Leeds United de Bielsa. Garay lliure, Florenzi, Piccini o Jaume Costa són altres que han abandonat el club.

Elx CF: fitxatges per lluitar per la permanència

La tornada de l'Elx a primera divisió, en any de coronavirus, ha estat marcada per les presses per reforçar-se de cara a una nova temporada que té un objectiu molt clar: lluitar per la permanència.

L'eixida de Pacheta va obligar a buscar un nou entrenador, Jorge Almirón, qui podrà comptar amb noves incorporacions després de la gran quantitat d'eixides que ha viscut el club. Manuel Sánchez, Escriche, Óscar Gil, Jonathas o Andoni López no estaran a les ordes de l'argentí; però sí que ho faran Tete Morente, Raúl Guti o Lucas Boyé, que ja han jugat els seus primers minuts i, en el cas de l'últim, ha marcat el seu primer gol.

Almirón també comptarà en el pròxim partit amb una nova incorporació. Es tracta d'Antonio Barragán. El veterà gallec prové del Betis i defensarà el lateral dret de l'equip, després d'haver passat també per altres disciplines com la del Valladolid, el Deportivo de la Corunya o el mateix Valencia CF.

No obstant això, a escasses hores perquè es tanque el mercat de fitxatges, l'Elx encara espera incloure diversos jugadors més per a tancar una plantilla que espera tornar a estar en primera en la temporada 2021-2022.

Llevant UD: Hernani podria ser l'últim a eixir

Dels equips valencians, el Llevant és l'únic que no ha canviat d'entrenador. Paco López ha aconseguit mantindre un grup unit amb Morales o Roger com a estreles d'un equip que en els últims dies ha vist com el migcampista José Campaña era cridat per Luis Enrique per a la pròxima convocatòria de la selecció que l'enfrontarà en partit amistós a Portugal, i en partits de la Lliga de Nacions a Suïssa i Ucraïna.

L'equip valencià ha aconseguit tancar una plantilla gràcies a les incorporacions de Jorge de Frutos, Son, Malsa o Dani Gómez. En l'apartat d'arribades no s'espera que puga fer cap incorporació més.

Pel que fa a les eixides, l'equip va perdre Mayoral, recentment cedit a la Roma pel Reial Madrid, Sadiku, Dwamena o Luna, que la passada setmana es va desvincular del grup. Quan falten unes hores perquè acabe el mercat de fitxatges, l'últim moviment que s'espera veure en el club granota és l'eixida d'Hernani. El portugués podria estar en l'òrbita de l'Espanyol, que després d'haver descendit a la Segona Divisió, espera recuperar la categoria la pròxima temporada.

També et pot interessar

stats