La cara B del Mundial de Qatar

Van Gaal ha demanat que la FIFA compense els treballadors migrants que han patit abusos laborals en la construcció dels estadis i d'altres infraestructures

La cara B del Mundial de Qatar

El Mundial de Qatar té una cara B. Falten a penes dos mesos per a l'inici del campionat i augmenta la pressió social. L'últim a alçar la veu ha sigut Louis Van Gaal.

Fa mesos, ja va dir que només responia a interessos econòmics. Ara carrega de nou contra la FIFA i demana que compense els treballadors migrants que han patit abusos laborals en la construcció dels estadis i d'altres infraestructures.

Les paraules de Van Gaal s'emmarquen en la campanya internacional PayUpFIFA, impulsada per ONG com Amnistia Internacional, i que demanen compensacions a la Federació Internacional de Futbol. Segons xifres de països com l'Índia, Bangladesh o el Pakistan, vora 6.000 treballadors van morir a Qatar entre el 2011 i el 2020 a la construcció dels estadis. Fa a penes un mes, una ONG britànica denunciava que 60 treballadors van ser deportats del país per criticar les condicions laborals.

Mentre l'organització trau pit de la imatge de Qatar a Nova York, la veu crítica de Van Gaal se suma a la d'altres figures del món del futbol, com Eric Cantona, Philip Lahm o Toni Kros. Una pressió en augment en ple compte arrere cap al 20 de novembre, el moment en què el baló començarà a rodar a Qatar.

També et pot interessar

stats