Camí de la novena | La Copa del Generalíssim de 1967

El València va guanyar la quarta Copa en véncer per 2-1 l'Athletic Club al Santiago Bernabéu

La Copa del Generalíssim de 1967

Després de guanyar la tercera Copa del Generalíssim el 1954, el València no va tornar a jugar una final copera fins tretze anys després. Tot i això, durant aquest període el club va guanyar dos Copes de Fires (1962 i 1963) i va jugar una altra final el 1964. La quarta Copa del Generalíssim va arribar el 1967, en la primera final que es va jugar després de la tercera. El València va derrotar l'Athletic Club per 2-1 al Santiago Bernabéu el diumenge 2 de juliol, davant de vora 20.000 aficionats valencianistes.

El camí dels blanc-i-negres en la competició va començar amb una eliminatòria fàcil contra el Cadis, i en els huitens de final, van haver de remuntar l'eliminatòria contra el Betis al Mestalla. En quarts de final els esperava el Reial Madrid, que acabava de guanyar la Lliga dos mesos abans. Però l'equip entrenat per Mundo va derrotar els blancs 2-1 en l'anada i 0-1 en la tornada. En les semifinals, el València va haver de remuntar de nou després de perdre 2-1 en l'anada contra l'Elx. Però el 2-0 al Mestalla va valdre per a jugar la desena final copera.

En la final, els blanc-i-negres es van mostrar molt superiors a l'Athletic, sobretot en la primera part, i només el porter Iribar va evitar una golejada major. Vicente Jara va avançar el València poc abans del descans i Paquito García va aconseguir el segon i definitiu a trenta minuts del final. Futbolistes tan importants com Juan Cruz Sol i Pepe Claramunt formaven part d'aquell equip campió.

També et pot interessar

stats