Calleja: “Estic convençut que gaudirem d’una bona temporada”

El tècnic del Vila-real, Javier Calleja, repassa en exclusiva els reptes i la plantilla per a la temporada que ve.

Calleja, atent a À Punt
Calleja, atent a À Punt

Javier Calleja afronta la seua segona temporada com a entrenador del primer equip del Vila-real. Fa un any entrenava el juvenil, però després es va fer càrrec del filial fins que va acabar, al final d’octubre, substituint Fran Escribà en la direcció de la primera plantilla.

El tècnic reconeix que “ha estat un gran canvi en poc de temps”. Una trajectòria “molt exigent en què el fonamental ha sigut saber adaptar-se a les circumstàncies de la competició”. Això sí, “amb la satisfacció d’haver complit els objectius, gràcies al compromís dels jugadors, fins i tot en els moments més difícils”, com ara el cas de Rubén Semedo.

Després de renovar per una temporada més, Calleja és optimista a l’hora d’afrontar el nou repte i no dubta a llançar el missatge següent als aficionats: “Farem un esforç per a millorar la plantilla i tindre un equip millor. Crec que això ha de portar la gent a enganxar-se, a il·lusionar-se i a anara al camp per a gaudir d’una bona temporada. Estic convençut que serà així”.

Sobre els objectius, el tècnic madrileny no amaga que l’exigència del club sempre és quedar tan amunt com siga possible en la Lliga i en la Copa, mentre que en competició europea no és una obligació guanyar un títol, però sí que és un somni”.

La plantilla 18/19

En la plantilla grogueta de la pròxima temporada hi haurà reforços en totes les línies: la defensa, el migcamp i la davantera. Això l’obligarà a reinventar-se des d’una idea clara de joc: “Si podem arribar a la porteria en dos tocs per a fer gol, millor que amb 200. Per a mi, això és jugar bé al futbol. Però si cal fer-ne 200, els farem”.

Un dels reptes principals serà el reforç del mig centre per l’eixida de Rodri, fitxat per l’Atlètic de Madrid. La desitjada recuperació de Bruno pot condicionar el fitxatge. El tècnic és contundent: “Tindre Bruno o no tindre’l és una història totalment diferent. És un dels millors migcampistes del món. Tot i que tinc moltes esperances, perquè ha millorat molt, i desitge que puga estar amb nosaltres, sí que és cert que pot condicionar el futbolista que es puga fitxar. Siga com siga, ens reforçarem amb un jugador de garanties”.

La davantera

Respecte a la davantera, el club groguet no ha tardat a moure fitxa. L’internacional camerunés Karl Toko Ekambi, ja ha sigut presentat. Autor de 17 gols amb l’Angers francés, per a Calleja es tracta d’un jugador “molt interessant i molt semblant a Bakambu”. L’altre davanter que està a punt d’arribar és l’exgroguet Gerard Moreno, que complirà un viatge de tornada després de de marcar 16 gols amb l’Espanyol. “Gerard és un jugador que coneixem molt bé després d'haver passat per les categories inferiors i haver debutat amb el primer equip del Vila-real. Confiem en ell com a jugador i com a persona”, ha assenyalat.

És a dir, que Ekambi-Gerard apunten a ser la nova parella atacant. “Fomen un duet molt interessant i, a més, es poden complementar molt bé amb els davanters que ja tenim”, ha indicat. Entre ells Bacca, cedit pel Milan al Vila-real. El colombià ja ha manifestat el seu interés per a tornar a jugar amb l’equip de la Plana Baixa.

Els retorns

L’altre nom que il·lusiona l’afició grogueta és Santi Cazorla, un jugador fet en el planter del submarí i que realitzarà la pretemporada amb el primer equip. “Santi és una persona molt estimada. En el Vila-real ha oferit un gran nivell, però ara viu un moment difícil. Tant de bo estiga bé, es recupere i, si al final està amb nosaltres, ens ajude amb el futbol que atresora”, ha afegit.

Altres noms són el jugador del filial Raba i Alfonso Pedraza. Raba, que enguany ha sigut un habitual del primer equip amb l’arribada de Calleja. La temporada que ve serà membre de ple dret de la primera plantilla. També el migcampista de banda esquerra, Alfonso Pedraza, cedit esta temporada al Deportivo Alabés, té el vistiplau del tècnic per a incorporar-se de nou a la disciplina grogueta.

Eixides

En la graella hi ha noms com ara Nahuel, N’Diaye, Espinoza —cedits a altres equips—, a més de Roger Martínez, Soriano, Sansone o Txérixev són els protagonistes d’una rumorologia constant. Es tracta de situacions diferents en cada cas amb què Calleja es mostra molt prudent. “Està clar que perquè arribe gent, hi ha d’haver eixides. A hores d’ara encara tenim temps, caldrà veure com va el mercat, però mentre tinguen contracte són jugadors del Vila-real”, conclou.

També et pot interessar

stats