Les botes solidàries de Txérixev

El jugador del Vila-real, Denís Txérixev s'estrena amb dos gols en el Mundial i dóna les botes per a una subhasta solidària a benefici de l'associació Conquistando Escalones, que finança una investigació que pot curar la sida.

Abrahán Guirao amb les botes de Txérixev
Abrahán Guirao amb les botes de Txérixev

No ha pogut tindre millor estrena el jugador del Vila-real Denís Txérixev en la inauguració del Mundial. L'internacional rus, a pesar d'eixir des de la banqueta, va marcar dos gols en la victòria de Rússia per cinc a 0 contra l'Aràbia Saudita. Dues dianes que l'han convertit en el primer màxim golejador del Mundial de futbol. Unes botes que ara també són solidàries. El groguet, en col·laboració amb el Vila-real CF, ha donat les seues botes a l'associació Conquistando Escalones perquè siguen subhastades en Ebay.

L'objectiu és finançar una investigació que es du a terme a Espanya i Itàlia en què participen set grups de cientifics. El projecte pretén trobar una cura a una malaltia rara anomenada distròfia muscular de malucs tipus 1-F que en tot el món afecta sols una família de Castelló.

Abrahán Guirao, membre de l'associació, ha donat les gràcies al Vila-real CF i a Txérixev per la seua voluntat a l'hora de col·laborar en aquesta causa solidària. La subhasta estarà oberta en Ebay fins al dia 23 de juny, per això Abrahán afirma: "espere que Txérixev marque més gols i que així ens puga ajudar a recaptar fons, ja que per a finançar la investigació ens calen 200.000 euros a l'any". 

Una cura per a la sida

Encara que la malaltia que afecta els membres d'aquesta família no hi té res a veure, les investigacions han descobert que la distròfia provoca que els membres d'aquesta família siguen immunes a la sida. Així, una part de les investigacions se centren a saber la raó d'aquesta immunitat. Segons Abrahán, "la meua família pateix una mutació única que no transporta el virus VIH. Així que, a més de tractar de buscar una cura per a nosaltres, el benefici pot ser mundial, ja que pot obrir la porta a la curació d'una de les pandèmies més grans com és la sida". 

L'associació Conquistando Escalones organitza multiples activitats, esdeveniments i iniciatives que es poden consultar al seu web: www.conquistandoescalones.org.

També et pot interessar

stats