Bordalás ja tenia les claus per a guanyar el Barça... fa 13 anys

L'entrenador alacantí es va enfrontar al Barça amb l'Alcoià en la Copa del Rei de 2008, que acabaria guanyant el València de Koeman

Jose Bordalás fa 13 anys

El València visita aquest diumenge el Camp Nou, on no guanya des 2016, amb Pako Ayestarán a la banqueta (1-2). Cinc anys i mig després, els blanc-i-negres intentaran tornar a sumar els tres punts a Barcelona amb José Bordalás com a entrenador.

L'alacantí s'ha enfrontat al Barça deu vegades com a tècnic i només li ha guanyat un partit, la temporada passada amb el Getafe (1-0). Però els duels amb els catalans ja venen de lluny. Bordalás es va estrenar contra el Barça com a entrenador de l'Alcoià en la Copa del Rei de la temporada 2007-2008.

En l'anada de l'eliminatòria de setzens de final, els alcoians van perdre 0-3 contra un equip entrenat per Rijkaard i amb jugadors com Messi, Ronaldinho, Eto'o o Henry. Però en la tornada, l'Alcoià va empatar al Camp Nou (2-2) i es va convertir en el primer equip que marcava dos gols als culers al seu estadi. Perona i Arnau van neutralitzar l'avantatge blaugrana en la segona part.

Poc després, el sorteig de Copa va deparar un enfrontament entre el Barça i el València en les semifinals. I Bordalás va explicar a les càmeres de Canal 9 quines eren les armes per a fer mal al Barça. Curiosament, l'entrenador d'aquell València era l'actual tècnic culer, Ronald Koeman.

No sabem si el neerlandés va fer cas a Bordalás, però el ben cert és que el València va eliminar als catalans després d'empatar al Camp Nou (1-1) i guanyar al Mestalla (3-2). L'equip valencianista acabaria guanyant la Copa en la final contra el Getafe (3-1).

Però abans del duel entre l'Alcoià i el Barça, Bordalás ja va viure un altre enfrontament contra els catalans. Va ser com a segon entrenador d'Antoni Teixidó amb el Novelda l'any 2002. En aquella ocasió, els novelders sí que van véncer el totpoderós Barça de Van Gaal i el van eliminar després de guanyar 3-2 a la Magdalena amb un hat-trick d'Antonio Jesús Madrigal.

També et pot interessar

stats