Bordalás: "El València CF no regalarà cap jugador"

Punxa en el vídeo i mira l'entrevista completa al nou entrenador del València CF

Entrevista Completa José Bordalás

El nou entrenador del València, José Bordalás, ha concedit a À Punt la primera entrevista des que va arribar al club del Mestalla. El tècnic alacantí ha explicat quines són les línies mestres i els projectes de futur per al club.

La seua experiència prèvia, la relació entre l'afició i la directiva, la confecció de la plantilla per a la pròxima temporada i la política de fitxatges, o el peculiar caràcter amb què se l'ha etiquetat, a ell i als seus equips, han sigut alguns dels principals temes.

Bordalás, un entrenador experimentat

P: Vosté ha estat en molts equips. Des de l'Alacant B ha passat per l'Eldense, Novelda, Hèrcules, Alcoià, Elx, Alcorcón, Alabés, o Getafe entre d'altres. Què recorda dels inicis en el futbol regional valencià?

R: La veritat és que recorde moltes coses. Als entrenadors de futbol no se'ns obliden totes les experiències que hem viscut. Jo crec que ha sigut un llarg camí fins a arribar ací i tinc anècdotes de tota classe. Ha sigut un esforç i un treball que ha valgut la pena per tal de poder gaudir del futbol professional i veure complit un somni que tots tenim.

De fet, jo somiava jugar a futbol en la màxima categoria, però no va poder ser per diferents lesions que vaig tindre molt jove. Afortunadament sí que ha sigut possible com a tècnic, ja que estic dirigint una de les millors lligues del món i i participant-hi.

Divorci afició-Meriton

P: Vosté és conscient del divorci i del malestar que hi ha actualment entre l'afició i la directiva? Entén el pessimisme de l'afició amb els resultats de les últimes temporades?

R: No sé què ha passat amb anterioritat. Ara és el moment d'estar units. Comença una nova temporada i s'ha de viure el present, no el passat. 

Hem d'intentar estar tots units i treballar amb la màxima il·lusió per a tractar de recuperar-ho tot, i que hi haja una bona sintonia i un bon binomi afició-equip; i també que tornem a viure moments increïbles com ja s'han viscut durant tants anys i tantes temporades a Mestalla.

Relació amb Peter Lim

P: Amb Ángel Torres tenia molta complicitat. Creu que amb Peter Lim, a qui té a 13.000 quilòmetres, serà tan fàcil tindre eixa complicitat?

R: Ell és el màxim accionista, el propietari, però tenim un president que és Anil, amb qui parle, pràcticament, cada dia. Tenim una molt bona relació i molt bona sintonia.

Comença una nova temporada i estem il·lusionats. De fet, jo crec que estem les dues parts superil·lusionades. Jo perquè arribe i ells perquè jo arribe.

No he parlat amb Peter Lim, però crec que en els pròxims dies tindrem una reunió. Parlarem, ens coneixerem, però, sobretot, parle amb Anil cada dia.

P: Serà telemàtica?

R: En principi serà telemàtica, però tindrem la possibilitat de conéixer-nos. Em consta que Lim té molta il·lusió que jo haja arribat, la mateixa que tinc jo, i serà un plaer conéixer-lo.

Com serà la confecció de la plantilla?

P: Fins a set futbolistes com Wass, Kang-in, Txeri, acaben contracte. Els mantindria en el vestuari o buscaria una eixida perquè estiguen tota la resta més còmodes?

R: No és moment de parlar de quin serà el futur contractual dels jugadors. El que sí que podem dir és que tots els jugadors que estan en el València CF tenen contracte en vigor i són jugadors del València CF. Qualsevol cosa que passe d'ací al principi del campionat, no ho sabem.

Tenim reunions constants, compartint decisions que seran importants de cara a la pròxima temporada. En les pròximes setmanes se sabrà quin serà el futur, però en principi són jugadors del primer equip i no contemplem una altra possibilitat.

P: Però els jugadors en últim any de contracte podrien no estar totalment implicats amb el club, és partidari de mantindre'ls?

R: Depén de la personalitat del jugador, del que duga al cap. Sabem que pot haver-hi jugadors que vulguen anar-se'n i que vulguen tindre noves experiències, però també d'altres que estan il·lusionats per continuar.

No puc dir que soc partidari d'una cosa o una altra. Dependrà del fet que parles amb el jugador, de les sensacions i el compromís que puga tindre. Si aquest és el màxim, no em preocupa que acabe contracte.

P: En la roda de premsa de presentació vosté va dir que hi havia futbolistes que tant sí com no anaven a continuar. Li ha garantit el president la continuïtat de Gayà i Soler?

R: Són els nostres capitans. Són jugadors que senten el València CF i el porten a dins des que estaven en el bressol. Són futbolistes amb un compromís tremend, que són valencianistes i dels que no tenim cap dubte que continuaran amb nosaltres.

Política de fitxatges

P: Quin seria el paper de Bordalás en els fitxatges: alinear el que li porten; donar la seua opinió d'una llista que li donen el director esportiu, Miguel Ángel Corona, o Anil Murthy; o ser proactiu i participar mirant de convéncer futbolistes perquè vinguen al València CF?

R: Des del primer dia hem tingut converses respecte del futur del València. Hem consensuat i seguim consensuant-ho pràcticament tot i, sobretot, el que serà la confecció de la plantilla amb Anil i Corona. Ho consensuem pràcticament tot.

P: Seria partidari de reforçar un jugador per posició?

R: Hi pot haver alguna posició en què en comptes d'un jugador, en necessites dos. Ara mateix és prompte. Durant el mercat ho analitzarem molt bé. És important encertar i equivocar-te com menys millor. Els que fitxem han de ser jugadors que ens donen eixe salt de qualitat. Tant Corona com Murthy saben que és important que encertem.

Un entrenador amb caràcter

P: A Bordalás l'han marcat amb l'etiqueta de bad boy. Per què creu que té eixa etiqueta?

R: Jo sempre ho he pres com un elogi i no com una crítica. Si es parla d'un equip és perquè està fent coses importants o està fent moltes coses bé. No em molesta que em diguen això.

No sóc jo la persona per a opinar així. Estic convençut que entrenant el València CF no es comentarà res d'això.

P: I no li molesta quan hem sentit que els equips de Bordalás ratllaven el límit del reglament?

R: No, perquè què és ratllar el límit del reglament? Arribar al límit és el que busquem tots els professionals i crec que és bo.

També et pot interessar

stats