Bardhi fa història en un Llevant que torna a guanyar (2-3)

Dos gols del macedoni i un de Borja Mayoral tomben un Celta en dificultats

Enis Bardhi ja és l'estranger del Llevant que més gols ha marcat en Primera Divisió / @LaLiga

Enis Bardhi ha acabat la lliga com un tir. A Balaídos ha liderat el Llevant en el retrobament amb la victòria. Després de quatre partits, els de Paco López han aconseguit la victòria, tot i que el Celta certificava la permanència si guanyava. El macedoni ha marcat dos gols i ja en suma 19. Es converteix així en el màxim golejador estranger del Llevant en Primera, superant ja clarament Mustapha Riga. El Celta ha aconseguit empatar, però una acció de tiralínies entre Campaña, Rochina i Borja Mayoral han dissenyat de manera brillant el gol de la victòria.

En contra del previst, el Llevant ha estat més posat en el partit i ha jugat com li agrada a Paco, sobretot en aquest final exprés de Lliga: esperant, tancant espais, pressionant molt a dalt i a la contra. No ha competit al baló al Celta, però quan l'ha tingut, ha sigut letal.

Enis Bardhi ha sigut el jugador del partit. Als 3 minuts ha pogut marcar, però l'exgranota Iván Vilar l'ha treta. Als 10 minuts, i assistit per José Campaña, ha fet el primer. Als 12 ha marcat Borja Mayoral, però el gol ha sigut anul·lat per fora de joc previ de Carlos Clerc, que havia assistit el madrileny. Només cinc minuts després, a la contra, ha tornat a marcar Bardhi. En aquesta ocasió, Roger Martí li ha deixat el baló en safata per a marcar. Arribava el 0-2 i tot semblava encarrilat.

Una primera mitja hora espectacular del Llevant que el Celta ha pogut maquillar amb el gol de Santi Mina a l'eixida d'un córner. Una vegada més, una acció a baló parat. El gol ha posat el Celta en el partit i s'ha llançat a l'atac: Jeison Murillo, també en una acció a pilota parada, ha pogut empatar. En l'afegit, el Celta ho ha aconseguit després d'un error en l'eixida de Coke Vegas. Santi Mina ha assistit en profunditat sobre Iago Aspas, que ha arribat abans que Coke i ha marcat a porta buida.

Mayoral, ara sí

La primera acció de la segona part, el gol del Llevant. Recorrent a la qualitat i a la velocitat de baló. José Campaña, Rubén Rochina i Borja Mayoral han firmat una jugada de videojoc per a tornar a avançar els granotes. Als 60 minuts el Llevant s'ha quedat amb un home menys. En una acció fortuïta Jorge Miramón ha fet una dura entrada sobre Iago Aspas que l'àrbitre, després de veure la jugada en el VAR, ha sancionat amb targeta roja directa.

L'altre Coke, Andújar, ha sigut el primer canvi llevantinista. Paco López ha sacrificat un davanter, Roger Martí, per a defensar l'avantatge. El Celta s'ha bolcat sobre l'àrea granota, però sense molta fluïdesa en el joc. El joc, amb el Celta desesperat, s'ha embolicat. En l'afegit ha marcat Nolito, però l'àrbitre, revisant amb el VAR, ha anul·lat l'acció per fora de joc. En la protesta, Nolito ha sigut expulsat. El Llevant ha aconseguit mantindre l'avantatge i tornar a guanyar, consolidant el seu lloc dotze en la classificació.