Barça-Villarreal: pescar en aigües térboles

Els groguets visiten el Camp Nou en l'estrena en la Lliga dels catalans, esguitats per una forta crisi institucional.

El Villarreal celebra un dels dos gols contra l'Eibar
El Villarreal celebra un dels dos gols contra l'Eibar / Ángel Sánchez (Efe)

El Villarreal CF s’enfronta aquest diumenge al FC Barcelona al Camp Nou (21:00 h) en la tercera jornada de la Lliga, amb la intenció d’aprofitar la crisi que envolta el club català per a sumar els primers punts a domicili. L’entrenador groguet, Unai Emery, no descarta donar la sorpresa, però ha advertit que no creu que la polèmica institucional afecte els jugadors sobre el terreny de joc.

El submarí arriba al duel sense urgències i carregat de moral després de la primera victòria en la competició domèstica la setmana passada contra l’Eibar. Per primera vegada en any i mig, els groguets van ser capaços de donar-li la volta a un marcador advers a l’Estadi de la Ceràmica.

Emery només té les baixes d’Alberto Moreno i Rubén Peña, lesionats de llarga duració, però podrà comptar amb Raúl Albiol, que, en cas de jugar, ho farà amb màscara pel colp al nas que va patir contra l’Eibar. A més, el davanter colombià Carlos Bacca ja ha rebut l’alta mèdica i també podrà estar a disposició del tècnic.

Una de les claus per a puntuar en la visita a Barcelona serà l’encert d’un dels jugadors groguets més en forma, Gerard Moreno. El davanter, màxim golejador espanyol de la passada Lliga amb díhuit gols, ja en porta dos en dos partits i espera poder igualar o ampliar la ratxa de l’any passat, en què en va marcar cinc en els primers quatre partits.

El Barça estrena la temporada en un ambient enrarit per les paraules de Messi assegurant que volia marxar del club -tot i que finalment s’hi ha quedat- i amb un procés de moció de censura contra la junta de Josep Maria Bartomeu en marxa. En l’aspecte esportiu, la revolució ha sigut menys dràstica del que es podia preveure després de la dolorosa desfeta en els quarts de final de la Champions contra el Bayern de Munic. La principal novetat està a la banqueta, on Ronald Koeman substitueix Quique Setién, mentre que, pel que fa a la plantilla, de moment, hi ha hagut més baixes (Luis Suárez, Ivan Rakitic, Arturo Vidal o Nelson Semedo) que altes (Miralem Pjanic i Philippe Coutinho).

A trencar el malefici

Els últims precedents no conviden precisament a l’optimisme. El Villarreal no ha sigut capaç de guanyar el Barça en cap dels últims 24 enfrontaments entre ambdós equips i ha perdut en sis dels últims set. Per a trobar l’últim triomf groguet contra l’equip català cal anar-se’n fins a l’any 2009: 1-2 al Camp Nou. A més d’aquesta victòria, els groguets s’han endut els tres punts del coliseu blaugrana en dues ocasions més, una de les quals va ser en la primera visita en la màxima categoria del futbol espanyol (1-3). No obstant això, han perdut els últims nou partits de lliga a l’estadi barcelonista.

Tampoc Emery presenta bons números al Camp Nou: compta les seues dotze visites a Barcelona per derrota. Especialment dolorosa va ser l’última, quan entrenava el PSG, ja que va caure per 6-1 en la tornada del partit de huitens de Champions League i va quedar eliminat tot i el 4-0 de l’anada. A més, el tècnic d’Hondarribia només ha sigut capaç de véncer els blaugrana en dos dels 25 duels que han disputat: l’anada de la Champions amb l’equip parisenc (4-0) i un 2-1 en la Lliga, quan entrenava el Sevilla la temporada 2015-2016.

Recordeu que podeu seguir la retransmissió del partit en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda, a les 21:00 hores, amb Jordi Sanchis, la narració de Xavi Rubert i els comentaris de Xavi Valls, Jorge López i César Escribano.

També et pot interessar

stats