Atzeneta (Vall d’Albaida), el poble revelació de la Tercera Divisió de futbol

Té poc més de 1.100 habitants i l’equip ha pujat a Tercera, acompanyant el Vilamarxant i el Jove Espanyol de Sant Vicent del Raspeig.

L’Atzeneta aconseguia l’ascens davant de la seua afició.
L’Atzeneta aconseguia l’ascens davant de la seua afició.

Visitar el Regit, el camp de futbol de l’Atzeneta, és pujar a la serra i respirar aire net. Les parets que l’acullen estan cavades a la muntanya. A mesura que l’equip ha escalat categories han hagut d’anar renovant les instal·lacions. 

Atzeneta d'Albaida és un poble carregat de memòria i tradició futbolera, amb una afició fidel i brava, que sempre s’havia mogut entre la Primera i la Segona Regional. Pujaren a Preferent la campanya 2014-15 i des de llavors posaren rumb cap a Tercera. 

Els de la Vall d’Albaida, l’any passat, ja jugaren la fase d’ascens i el Roda els va apartar del somni en l’últim partit. Enguany aconseguiren fer història el passat 16 de juny. A casa, i en l’últim partit dels play-offs, s’imposaren als de la Vall d’Uixó per 4-0, amb gols de Cristian (2), Tasio i Civera. En l’anada havien empatat a zero. I les campanes del poble començaren a voltejar. 

Amb Roberto Granero a la banqueta, l’Atzeneta pujava a Tercera. Per arribar-hi havien acabat la Lliga com a campions amb 77 punts, i en la primera fase de la promoció d’ascens eliminaren el Rayo SAP. Granero destaca que “darrere de l’ascens hi ha molts mesos de treball i l’esforç de molta gent. Viure l’alegria de l’afició és la millor recompensa”.  

Pujava el passat 16 de juny en imposar-se a la Vall d’Uixó. 

La marea taronja

La marea taronja, com és coneguda l’afició de l’Atzeneta, saltava al camp per festejar la gesta amb l’equip i la directiva. Pep Pérez, el president, fa 24 anys que està al capdavant del club: “N’he vist i viscut de tots els colors, però pujar a Tercera i davant de la nostra afició és una de les coses que no oblidaré mai. Hi ha hagut molta implicació de jugadors, directiva, afició, patrocinador, Ajuntament”. Al seu costat, el secretari tècnic, Jesús Soler, l'altra peça clau del club: “L’equip i l’afició han estat de 10. La junta directiva sempre està ideant i l’Ajuntament donant suport, i tindre un patrocinador com el nostre dona tranquil·litat i seguretat. Ha sigut fantàstic, feia anys que no plorava tant, i ara a continuar fent". 

Renovació de Roberto Granero

 

La primera decisió de la directiva després de l’ascens ha sigut renovar l’entrenador Roberto Granero. El de Xella continuarà al capdavant de la plantilla en Tercera. El club ja està treballant en les renovacions per a la pròxima temporada i d’ací a pocs dies anunciaran els nous fitxatges que arribaran al Regit per a reforçar la plantilla. 

En el grup sisé de Tercera l’Atzeneta es vorà les cares amb el CE Olímpic, la UE Alzira, i els que acaben de pujar-hi com el Vilamarxant CF, que també debuta en la categoria, i el Jove Espanyol de Sant Vicent que torna després de dues temporades en preferent.  

L’Atzeneta té un gran pla de patrocini

L’Atzeneta és l’equip d’una localitat menuda, però amb un patrocini empresarial molt fort: el grup Ubesol, empresa proveïdora de Mercadona que està ubicada al poble. A més, compten amb la implicació de l’Ajuntament. L’alcalde, Pep Descals, ens comenta que van poder adequar les instal·lacions adherint-se al pla de la Diputació de València: “Posàrem gespa sintètica, construírem les graderies, i ara en Tercera, encara ens queden moltes millores a fer. A mi m’agrada recordar que a més del primer equip ací juguen quatre equips de futbol base. D'altra banda, el futbol també ens facilita donar a conéixer el nostre poble”. 

I és que Atzeneta és un poble amb un magnífic patrimoni paisatgístic i patrimonial, que acull un museu d’artesanies dedicat a la pedra, les campanes i l’espart.

També et pot interessar

stats