Les àrbitres descarten negociar amb La Liga sense el suport de la RFEF

Reclamen millores econòmiques i laborals

Les àrbitres reclamen millors condicions laborals i econòmiques
Les àrbitres reclamen millors condicions laborals i econòmiques

Les àrbitres i assistents de la Primera Divisió femenina han descartat negociar aquesta vesprada amb La Liga al marge de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i consideren insuficient la proposta de la patronal de pagar 3.300 euros per partit en concepte d'arbitratge.

"La decisió de parar ha sigut exclusivament nostra, si alguna cosa ens caracteritza és la nostra independència, és el més sagrat que tenim. Nosaltres hem triat els nostres representants per a aquesta negociació i és la RFEF. La nostra casa és la RFEF i els convidem que vinguen ací a negociar", ha dit Marta Huerta, en representació del col·lectiu.

La internacional ha considerat una falta de respecte que es diga que estan sent manejades per la RFEF i ha dit que "és il·legal" una negociació directa amb La Liga, perquè elles "pertanyen a la Federació", i ha descartat acudir a la convocatòria feta per la patronal per a aquesta vesprada en la seu del Consell Superior d'Esports (CSD).

Les àrbitres han comparegut aquest dilluns en roda de premsa després de l'atur d'aquest cap de setmana en la primera jornada de la nova competició femenina per a reclamar una solució a la seua situació laboral i econòmica, ja que consideren insuficient la proposta econòmica feta per La Liga de 3.300 euros per a l'equip arbitral.

"No són els drets arbitrals, és tot el que comporta, i amb 3.300 poca cosa podem fer. El que demanem és la sisena part del que es cobra en la Primera professional masculina, que són 300.000 €, la tercera part de la Segona, que són 145.000 €. No sols reivindiquem una cosa econòmica, sinó tot el que comporta un contracte", han precisat.

Les àrbitres també han anunciat que si la situació no es desbloqueja tampoc dirigiran els partits de la Copa de la Reina previstos per a demà, en una compareixença en la qual han intervingut també Yolanda Parga, responsable d'arbitratge femení de la RFEF, i les àrbitres Guadalupe Porras i Marta Frías.

També et pot interessar

stats