Les àrbitres accepten l'acord entre RFEF i CSD i desconvoquen la vaga

Passaran de cobrar 300 euros a cobrar-ne 1.666 per partit l'àrbitra principal, de 166 a 1.066 euros les assistents i de 84 a 250 euros la quarta col·legiada

Acord entre les àrbitres i les institucions per professionalitzar-les
Acord entre les àrbitres i les institucions per professionalitzar-les

La Lliga Femenina va informar aquest dimecres que el col·lectiu arbitral ha acceptat la proposta plantejada després de l'acord entre el Consell Superior d'Esports (CSD) i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), per la qual cosa desconvoquen l'atur i la competició professional femenina de futbol es reprendrà el cap de setmana que ve.

El CSD i la RFEF van arribar aquest dimecres a un acord per a la professionalització de l'estament arbitral en el futbol femení pel qual les dues parts aportaran una quantitat similar perquè es faça efectiu.

"La vesprada del dimarts la Lliga Femenina va afegir a la seua oferta inicial una millora per a les àrbitres assistents, de tal manera que els seus emoluments per partit, i respecte al que la RFEF els pagava, serien passar de 300 a 1.666 euros per partit per a l'àrbitra principal, de 166 a 1.066 euros per a les assistents i de 84 a 250 euros per a la quarta col·legiada".

"Davant aquesta postura molt allunyada no sols de la realitat del futbol femení, sinó del context socioeconòmic que travessa el país, la Lliga Femenina sempre es va mostrar ferma en el seu defensa d'un projecte que fora sostenible en el temps i que, sobretot, respectara el treball i esforç de tantes persones que van lluitar per aquest projecte", explica.

Amb l'acord d'aquest dimecres, CSD i RFEF assenyalen que "reforcen la seua aposta pel futbol femení a través de la consolidació d'unes partides pressupostàries que han derivat en un pacte pioner que permetrà l'inici de la Primera Divisió del Futbol Femení".

"En el marc d'un acord per a sis temporades, el CSD aportarà durant les tres primeres una quantitat de 350.000 euros extra per any que anirà destinat a un fons mutual individualitzat del qual les àrbitres podran disposar una vegada finalitzada la seua carrera professional", indica la RFEF.

A més, la RFEF assenyala que "aportarà la mateixa quantitat durant els tres primers anys a la LPFF mitjançant el Conveni de Coordinació per a ser destinats íntegrament als clubs per a fer front dels arbitratges de la competició".

També et pot interessar

stats