Dos anys de presó per fer creure a la seua nóvia que era futbolista del Llevant

L'Audiència Provincial de València li ha imposat una multa de 7.500 euros

Imatge de l'entrada de l'Audiència Provincial de València
Imatge de l'entrada de l'Audiència Provincial de València / ROBER SOLSONA

L'Audiència Provincial de València ha condemnat un home a dos anys de presó per fer creure a la seua nóvia que era futbolista professional i estafar-li 7.500 euros. Així i tot, la sentència l'absol d'un delicte de falsedat en document mercantil, del qual també estava acusat, perquè no quedava provada la comissió del delicte.

Condemnat i víctima es van conéixer el juny de 2017 a través d'una xarxa social i, després de diverses converses, van iniciar una relació sentimental. Poc després l'home, que residia a Las Palmas, es va traslladar a viure a la casa la seua nóvia, en un municipi de la província de València.

Segons recull la resolució, entre els mesos de juliol i setembre de 2017, el condemnat va aparentar ser una persona solvent i li va dir a la víctima que tenia negocis a Marbella, que residia en una urbanització de luxe, que era jugador de futbol professional i que tenia depòsits bancaris amb grans quantitats de diners a Andorra i a Espanya.

Per a construir l'aparença, l'home li va passar a ella una còpia d'un document fals anomenat "acord professional de futbol amb el Llevant UE", en el qual constaven les seues dades personals i un resguard bancari, també fals, amb un saldo de més de 96.000 euros. Els documents no van arribar a formar part del tràfic mercantil i només van ser exhibits a la víctima com a part del frau.

Amb l'excusa de la seua falta de liquiditat perquè tenia els estalvis a termini fix en el banc, el penat li va demanar diners a la víctima, que li va entregar fins a 7.500 euros, repartits en diverses quantitats, amb el compromís de devolució.

En la sentència, la sala considera que el condemnat va idear l'engany des del principi de la relació, ja que quan va contactar amb la perjudicada per xarxes socials es va interessar per la seua situació econòmica i per si treballava, per a després "aparentar ser un home de negocis triomfador, mesclant al mateix temps la faceta i el pretés amor que li processava" per a demanar-li diners.

El tribunal afig que totes les maniobres fraudulentes que va realitzar el fals futbolista i empresari van provocar un error en la víctima "que no sols va creure en la relació sentimental que mantenien, sinó també en la seua capacitat econòmica i en la devolució", per la qual cosa va accedir a donar-li els diners. La sentència no és ferma i es pot recórrer en la sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats