Any nou, els mateixos defectes (2-0)

El Castelló ha tornat a fer regals en defensa i la derrota contra l’Espanyol manté els orelluts en zona de descens.

Álvaro Campos es lamenta després del primer gol de l'Espanyol
Álvaro Campos es lamenta després del primer gol de l'Espanyol / Twitter: @LaLiga

Fa cinc dies que el Reis d’Orient van portar els regals a totes les cases, però sembla que al Castelló encara li’n quedaven alguns per repartir. Ho ha fet en forma de facilitats defensives que l’Espanyol, líder de la categoria, no ha desaprofitat per a convertir-les en gol i endur-se una còmoda victòria per 2-0 que deixa els orelluts una jornada més en zona de descens.

Com en tants altres partits d’aquesta temporada, el Castelló ha eixit poc concentrat al partit i això ha permés a l’Espanyol avançar-se en el marcador. Una errada defensiva en no encertar a refusar la pilota ha donat als catalans una segona jugada, en què Nico no ha desaprofitat una assistència de Puado per a fer el primer de la nit. Era el minut 7 de joc, i si l’empresa de puntuar a casa del líder ja era complicada, açò encara dificultava més les coses. Però els orelluts s’han refet i poc a poc s’han anat aproximant a les immediacions de l’àrea defesa per Diego López. Primer Pedrosa, en tallar una pilota que ja buscava rematador, i després el porter perico han evitat l’empat de Zlatanovic.

I quan millor estava el Castelló i més dominava el joc, una nova errada en defensa ha suposat el segon gol del partit per a l’Espanyol. Raúl de Tomás ha fet una centrada des de la part esquerra de l’atac i la pilota ha acabat entrant en la porteria d’Álvaro Campos després que Puado la tocara quasi de rebot. Amb el 2-0 i amb el partit molt costera amunt per als de la Plana s’ha arribat al descans.

Quan encara no s’havien complit els deu primers minuts de la segona part, l’Espanyol ha pogut ampliar el marcador a la treta d’un córner després d’un nou regal de la defensa alb-i-negra, però en aquesta ocasió un fora de joc de Puado ho ha evitat. Veient que l’equip no reaccionava, Óscar Cano ha introduït un triple canvi per a tractar de canviar el guió del partit: Rubén Díez, Juanto Ortuño i Jorge Fernández han substituït Paolo Fernandes, Zlatanovic i Fidalgo. Però els catalans han continuat amb el domini del partit i han tingut ocasions clares per a tornar a marcar en les peus de Raúl de Tomás i Embarba. Mentrestant, Diego López era un espectador més del partit, ja que els orelluts a penes s’han aproximat a la seua porteria en tota la segona part.

El Castelló acaba la primera volta amb 19 punts, en llocs de descens a Segona B, però la bona notícia és que només està a un punt de la permanència. Això sí, caldrà millorar molt en la segona part de la competició i esperar un altre regal, l’arribada de reforços en el mercat d’hivern, per a assolir l’objectiu.