Antiviolència insta els clubs a condemnar els actes racistes

Ha traslladat una proposta perquè s'exhibisquen missatges de rebuig en la pròxima jornada de Primera i Segona Divisió

Imatge del partit entre l'Atlètic i el Reial Madrid
Imatge del partit entre l'Atlètic i el Reial Madrid / J.J. Guillen

La Comissió Antiviolència ha condemnat "les deplorables manifestacions racistes i intolerants" dirigides al jugador del Reial Madrid Vinicius Junior abans del derbi de lliga en el camp de l'Atlètic de Madrid i ha demanat als clubs que "condemnen de manera conjunta i immediata" aquest tipus d'accions quan es produïsquen.

Davant la gravetat dels fets, la Comissió també ha traslladat una proposta a la Lliga perquè, en la pròxima jornada de Primera i Segona Divisió de futbol, s'exhibisquen en els terrenys de joc missatges de rebuig al racisme i a la xenofòbia.

El Consell Superior d'Esports (CSD) ha confirmat aquest dijous que la Comissió Permanent Delegada d'Antiviolència es va pronunciar després d'abordar els incidents protagonitzats per un grup d'aficionats als voltants de l'estadi Metropolitano, amb motiu del partit de la sisena jornada de lliga.

La Comissió ha instat igualment els clubs de futbol que col·laboren activament en la identificació d'aquells infractors que, "emparats entre la resta dels aficionats, entelen la imatge del futbol i de l'esport espanyol", i els ha recordat el deure, d'acord amb l'article 3.G de la Llei 19/2007, d'11 de juliol contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.

Aquest dijous LaLiga ha inclòs els fets en l'escrit de denúncies per càntics o incidents violents o racistes que remet després de cada jornada tant al Comité de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) com a la Comissió Antiviolència.

El document denuncia 24 moments en els quals es van produir càntics insultants, principalment per part del públic local contra el davanter brasiler, el Reial Madrid i l'afició, així com exhibició de bufandes amb inscripcions ofensives cap als seguidors blancs.

També reflecteix que, al final del partit, uns 225 aficionats visitants van entonar càntics contra els aficionats blanc-i-vermells.

També et pot interessar

stats