Anticorrupció investiga presumptes irregularitats en la gestió de Rubiales al capdavant de la Federació de Futbol

El president de la Federació de Futbol, Luis Rubiales
El president de la Federació de Futbol, Luis Rubiales

La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències d'investigació per presumptes irregularitats en la gestió de Luis Rubiales al capdavant de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), les quals inclourien el contracte perquè la Supercopa d'Espanya es dispute a l'Aràbia Saudita.

L'obertura d'aquestes perquisicions implica que el Ministeri Públic començarà a indagar per a decidir posteriorment si arxiva l'assumpte o el judicialitza perquè la investigació continue en els tribunals.

El cas partiria de la denúncia presentada el passat 19 d'abril pel president del Centre Nacional de Formació d'Entrenadors de Futbol (Cenafe), Miguel Ángel Galán, arran dels àudios publicats pel Confidencial.

Galán apuntava a la comissió de delictes de suborn, corrupció en els negocis i entre particulars, administració deslleial i prevaricació administrativa per aquest contracte.

Posteriorment, Galán hauria ampliat la denúncia en entendre que Rubiales també hauria incorregut en una conducta delictiva en gaudir d'un habitatge a Madrid el lloguer del qual hauria suportat la RFEF a pesar que ell està censat en la capital, la qual cosa vulneraria la normativa interna.

Carta del Consell Superior d'Esports a José Luis Rubiales
Carta del Consell Superior d'Esports a José Luis Rubiales / JOVANÍ MARTÍNEZ - MARIO

A més, des del Consell Superior d'Esports, el seu president, José Manuel Franco, ha enviat una carta formal al president de la Federació per demanar-li que done explicacions al respecte.

També et pot interessar

stats