Karim Benzema i Alexia Putellas, vencedors del Baló d'Or

La de Mollet del Vallès, primera futbolista que repeteix el guardó, va jugar 34 partits amb el Llevant en la temporada 2011-2012

Benzema i Putellas, amb el Baló d'Or
Benzema i Putellas, amb el Baló d'Or

La jugadora del Barça Alexia Putellas ha alçat aquest dilluns el Baló d'Or per segon any consecutiu. Per tant es converteix en la primera futbolista que repeteix en el guardó creat el 2018.

Putellas, guanyadora de la lliga espanyola i finalista de la Lliga de Campions, en la qual va ser declarada millora jugadora, s'ha imposat a rivals com les seues companyes al club blaugrana Aitana Bonmatí (també espanyola), Fridolina Rolfo (Suècia) i Asisat Oshoala (Nigèria).

El 2018 va guanyar la noruega del Lió Ada Hegerberg, a l'any següent l'estatunidenca del Reing FC Megan Ripione i el 2020, el premi no va ser atorgat a causa de la pandèmia. Les dues últimes edicions les ha guanyades la jugadora catalana.

Benzema, Gavi, Courtois i Lewandowski, altres triomfadors de la gala

Si en categoria femenina ha sigut Putellas qui ha conquistat el trofeu, en la masculina ha sigut Karim Benzema, el davanter francés del Reial Madrid. El francés del Reial Madrid s'ha consagrat com el millor jugador del món després de rebre als 34 anys el seu primer Baló d'Or, que des del 1956 lliura la revista France Football, premi que va aconseguir de mans del seu compatriota Zinédine Zidane.

El seu company en l'equip blanc Thibaut Courtois ha rebut el trofeu Iaxin, que designa el millor porter de la passada temporada, mentre que el trofeu Gerd Müller, al màxim anotador de la passada temporada, ha sigut per al davanter polonés Robert Lewandowski. L'actual jugador del Barcelona va fer 41 gols per al Bayern de Munic.

Gavi, el migcampista espanyol, ha guanyat el trofeu Kopa, que nomena el millor jugador sub 21 de la passada temporada, un trofeu que li ha entregat el seu company en el Barça Pedri, vencedor de l'edició anterior.

També et pot interessar

stats