Álex Baena, al rescat de Pacheta (1-2)

El migcampista andalús, que ha eixit en la segona part, ha revolucionat l'equip i ha fet el gol de l'empat. Sorloth ha fet el segon.

La victòria deixa segon de grup el Vila-real en l'Europa League i permet respirar a Pacheta, qüestionat pels resultats i el joc de l'equip.

Álex Baena ha marcat el gol de l'empat en el minut 82
Álex Baena ha marcat el gol de l'empat en el minut 82 / Agència Efe
Daniel Hermosilla
09 de novembre 2023 - 21:44

El Vila-real no ha abandonat la mediocritat en un mal partit, però sí que ha sumat una victòria necessària, per al grup i per al tècnic, José Rojo, Pacheta, que no ha sigut el revulsiu esperat en el club. Álex Baena ha eixit en la segona part i ha sigut providencial en la remuntada, amb gol i una gran participació en el joc d'atac de l'equip que, una vegada més, ha mostrat una gran debilitat defensiva contra un Maccabi Haifa que ha creat perill en cada aproximació.

Pacheta ha optat per l'onze de la Copa. Sense Gerard en la convocatòria, i amb Dani Parejo i Étienne Capoue en la banqueta, oportunitat per als Ramon Terrats, Manu Trigueros i Santi Comesaña. Domini inicial del Vila-real, ritme lent, i nul·la profunditat. Fins al minut 12, Brend Brereton no ha firmat una cosa pareguda a una ocasió, i als catorze, Manu Trigueros ha enviat al ninot un franc baló des de la frontal, que l'heroi dels israelians, el porter Sharif Kaiuf, ha desviat.

La més clara fins a aquest moment, l'ha firmada l'angloxilé Brereton. Una volea des del punt de penal que rebota en un defensa i que Kaiuf trau amb una mà miraculosa. Fins ací hem vist el Vila-real. A partir del quart d'hora, el Maccabi Haifa, inferior, s'ho ha cregut i ha començat a crear perill. Pierrot i el lateral Pierre Cornud han pogut marcar. Pepe Reina, incrèdul, ha pogut esmenar la innocència defensiva del Maccabi. I a la mitja hora, el gol local. Falta lateral que remata el central Seck. En principi, el gol és anul·lat per fora de joc. Però el VAR l'ha concedit.

Però el Vila-real ha tingut l'opció d'esmenar la seua insuficiència i poca intensitat defensiva amb un penal clar a Brend Brereton. En una acció prou surrealista, han llançat el penal dues vegades: la primera, Sorloth i la segona, Manu Trigueros. I les dues les ha detingudes Kaiuf, heroi i artífex que el Maccabi haja arribat al descans amb avantatge. I podia haver sigut pitjor perquè, a pesar que Alexander Sorloth ha pogut marcar, Perrot en el temps afegit ha pogut fer el segon.

Javi Pascual per Comesaña

Santi Comesaña, desdibuixat i imprecís, ha sigut el futbolista que s'ha quedat fora de l'equip en la segona part. Ha entrat Jorge Pascual. Als dos minuts, Terrats i Mandi han pogut fer l'empat en una gran jugada per l'esquerra. Novament, Kaiuf un mur.

Però les ocasions més clares, a la contra, també ha pogut sentenciar el partit, sobretot amb Khalaili. Pacheta ha recorregut als titulars introduint Álex Baena, Dani Parejo i Yeremy Pino. Però també s'han trobat Kaiuf. En un llançament de falta de Baena i, després, amb una rematada de cap a boca de canó de Mandí.

Remuntada en dos minuts

Pacheta ha tret al camp tot el que tenia. Primer, Álex Baena, Dani Parejo i Yeremy Pino, i posteriorment Capoue. I li ha donat resultat. Baena ha tingut dues clares ocasions, però també s'ha trobat un Kaiuf inspirat. Del 81 al 83, els groguets han aconseguit enderrocar el mur israelià. Primer, en una combinació Capoue, Alberto Moreno i Baena, que el migcampista andalús ha convertit en gol. I després, amb una altra combinació, també per l'esquerra, en què Alberto Moreno ha cedit Sorloth per a fer l'1-2. Encara que el Maccabi ha tingut ocasions per a empatar en la resta del temps, la victòria s'ha concretat. Respira Pacheta i el Vila-real encamina la trajectòria en la Champions.