Àlex Baena impulsa el submarí a Israel

El jugador andalús provoca el penal que transforma Morales i marca el gol de la victòria

Àlex Baena (al fons) i Yeremi Pino, protagonistes del gol de la victòria.

Àlex Baena no entén de partits de transició. Després de brillar la temporada passada amb el Girona, amb qui pujà a primera, s'ha convertit en un jugador clau per a Unai Emery. Protagonista en la lliga —golejador a Valladolid—, ara, a més, espenta el submarí europeu, la versió més apagada del Vila-real aquesta temporada. El migcampista de Roquetas va provocar el penal que li va permetre marcar José Luis Morales. Justament després del gol israelià, Baena s'apuntà a l'arribada des de darrere per a marcar assistit magistralment per Yeremi Pino, dues perles del productiu "planter groguet".

Amb molts titulars a la banqueta —Pau Torres, Dani Parejo, Etienne Capoue, Nicolás Jackson, Alfonso Pedraza i Gero Rulli, més Raul Albiol i Gerard Moreno que no hi han viatjat—, Unai Emery ha volgut donar oxigen l'equip. En la primera part, joc lent esperant l'oportunitat, que ha arribat amb un baló de Manu Morlanes sobre Àlex Baena, a qui li han fet una pena màxima, que José Luis Morales ha transformat en gol. Tot i alguns errors defensius, el Vila-real ha arribat amb l'avantatge al descans.

Jackson per Chukwueze, canvi en el descans

I, posteriorment, l'entrada de Capoue i Parejo per Morales i Coquelin. Només entrar, Parejo té l'ocasió de marcar en un llançament de falta. I, posteriorment, Mandi, de cap, està a punt de fer el 0-2. Però, en una acció aïllada, un atac per l'esquerra del Hapoel el transforma en gol Hatuel, sol a la frontal de l'àrea amb un llançament per l'escaire davant del qual no pot fer res Jorgenson (minut 62). Només sis minuts més tard, el gol d'Álex Baena, assistit des de la dreta per Yeremi Pino, una connexió amb marca del planter grogueta. En el següent atac, Nicolas Jackson ha errat a porta buida, novament assistit per Yeremi Pino.

Emery, amb el marcador a favor, va fer que Arnaud Danjuma comence a afegir minuts al seu recorregut, a la recerca de millorar la nòmina ofensiva, ara una miqueta tocada amb l'enèsima lesió de Gerard Moreno.

En el Hapoel, Shapi Suleymanov (qui jugà i marcà en una eliminatòria de l'Europa League del Krasnodar contra el València de Marcelino el 2019), ha tingut les dues opcions més clares locals, però el marcador ja no s'ha mogut.

En l'afegit, un penal sobre Capoue, el va errar Danjuma, que va llançar el baló per dalt del travesser.

El Vila-real és líder en solitari amb 6 punts i rebrà l'Austria de Viena en la pròxima jornada