Aitor salva el Llevant en l'últim sospir (0-0)

El Valladolid ha pogut guanyar de penal en el descompte, però el porter granota ho ha evitat.

Aitor, l'heroi del Llevant.
Aitor, l'heroi del Llevant.

"Un punt i gràcies (a Aitor)". És el pensament que deu rondar el cap dels aficionats granotes després del partit contra el Valladolid, un rival que se li entravessa al Llevant quan visita terres castellanes.

El conjunt dels Orriols s'ha mostrat molt segur en els primers compassos del partit i ha dominat totes les facetes del joc, amb un Campaña molt inspirat que ha organitzat brillantment el joc granota. Però, a pesar del domini, no hi ha hagut claredat en els metres finals.Tampoc per als de Pucela, que pràcticament durant els primers 20 minuts no han creat sensació de perill.

Poc futbol s'ha vist en la primera part, fins que s'ha complit el minut 45, moment en què ha arribat l'ocasió més clara, curiosament per a qui menys havia proposat, el Valladolid. Waldo ha enviat la pilota arrere des de la banda dreta i Rubén Alcaraz, a la frontal, ha llançat fora de fort xut al costat dret de la porteria que defenia Aitor Fernández, molt prop del pal. Amb aquesta acció i les espases enlaire s'ha arribat al descans.

En la represa, els homes de Sergio González han eixit molt més entonats que els de Paco López. Les arribades del conjunt castellà s'han multiplicat respecte als primers 45 minuts, mentre que els jugadors granotes s'han mostrat molt més dubitatius. Tant ha sigut així que, en el minut 57, Aitor Fernández ha salvat el Llevant amb una mà esplèndida després d'un llançament de Nacho des de la banda esquerra.

Paco López ha reaccionat fent entrar Hernani per un desencertat Rochina, Miramón per Coke i Clerc per Toño, amb l'objectiu de donar més estabilitat al joc. Després han entrat Sergio León i el comandant Morales, però el Llevant no ha millorat, tot i que Roger l'ha tinguda en el minut 74, amb un xut escorat, sense angle, per la banda esquerra, que Masip ha rebutjat.

A partir d'ací, descontrol, amb un Aitor a qui de nou li ha tocat salvar els mobles, ara amb la cama esquerra a xut d'Ünal. Aquests dos protagonistes es tornarien a veure les cares en el descompte. Abans, Campaña ha tornat a posar a prova els reflexos de Masip.

Després d'aquest intercanvi de colps, ha arribat el més emocionant, en el descompte: Aitor ha fet penal a Sergi Guardiola, que el col·legiat ha xiulat després de revisar el VAR i de corregir la decisió inicial, fora de joc. La figura d'Aitor ha aparegut i amb la cama ha desviat el llançament d'Ünal.

Al remat, empat que fa gust de victòria en un estadi poc propici per al Llevant, com és i ha sigut Zorrilla.

També et pot interessar

stats