Àfrica vol dominar el futbol mundial

Gran quantitat de jugadors nascuts al continent participen en el Mundial amb altres seleccions no africanes

Àfrica vol dominar el futbol mundial

França es coronava en l'Olimp futbolístic el 2018. Amb més de la meitat de jugadors amb arrels africanes, concretament, 14 dels 23.

Alguna cosa està canviant. Una nova generació de futbolistes fills de migrants colonitzen ara les seleccions d'arreu del món. Els futbolistes africans disputen les millors lligues del món amb els millors jugadors. I si juguen amb ells, diu el seleccionador del Senegal, és perquè són tan bons com ells. 

Tres seleccions de l'Àfrica subsahariana tenen en el punt de mira trencar el sostre de quarts de final que tenen ara la Camerun del 1990, el Senegal del 2002 i la Ghana del 2010.

A Ghana, el vicepresident del país toca baló per a animar els seus jugadors. Com Iñaki Williams, que ha fet el camí invers, i defén els colors del país dels seus pares.

Samuel Eto'o fins i tot ha vaticinat una final entre el Camerun i el Marroc. Potser totes aquestes persones no ho veuran enguany, però no deixen de somiar que Àfrica arribarà al més alt i algun dia els xiquets que hui juguen en camps de terra alçaran una copa del món.

També et pot interessar

stats