Acaba el somni de l'ascens per a l'Hèrcules

L’Hèrcules es queda sense el desitjat ascens a Segona. L’equip de Planagumà perd el partit de tornada contra la Ponferradina per 1-0.

L’Hèrcules es queda sense el desitjat ascens a Segona.
L’Hèrcules es queda sense el desitjat ascens a Segona. / Ana F. Barredo (Efe)

La història de l’anada al Rico Pérez s’ha repetit perquè la Ponferradina ha marcat en començar el partit. Després d’una primera acció de perill, al minut 3, l’equip d'El Toralín ha aprofitat un rebuig de cap de Pablo Íñiguez al centre de l’àrea que ha engaltat Óscar Sielva a la frontal per a batre Falcón.

El gol ha deixat tocat de moment l’Hèrcules que, a poc a poc, ha anat aconseguint el control del partit i creant ocasions de gol. Un llançament de mitjana distància de Chechu l’ha desviat un defensa. Dos accions del lateral Juanjo Nieto se n’han anat fora per poc. L’Hèrcules insistia amb l’atac buscant l’empat amb un Benja molt motivat i insistent en l’àrea que lluitava tots els balons. El davanter de Sant Cugat ha tingut l’oportunitat més clara de l’Hèrcules en el temps afegit. La seua rematada de cap pegava en el travesser.

La segona part amb dos davanters

Planagumà ha introduït canvis en la represa i l'equip ha jugat amb dos davanters amb la incorporació de Jona, però la Ponferradina ha intentat llevar el domini a l’Hèrcules per a evitar patiments dins de l’àrea i portar el ritme del partit. Al cap del quart d’hora, Carlos Martínez ha tingut una clara ocasió que ha parat el porter Manu García. En la jugada següent hi ha hagut dos accions consecutives per a aconseguir igualar el resultat. La Ponferradina ha sobreviscut als impulsos de l’Hèrcules i a mesura que passaven els minuts es veia que la remuntada del conjunt del Rico Pérez anava esvaint-se.

El Toralín, que presentava un ple absolut amb 8.400 espectadors, ha començat a festejar l’ascens a Segona. L’Hèrcules ja ha vist que se'n quedava a la vora i sense premi.

Sisena temporada en Segona B

L’Hèrcules s’ha quedat a les portes de l’ascens i ha caigut en la tercera eliminatòria després de superar el Barakaldo i el Logronyés. El resultat de l’anada, 1-3 ha sigut clau en la final. Ara haurà d’afrontar una nova temporada en la Segona B. Serà la sisena. Fa tres anys va estar també molt prop de tornar a Segona, però va caure eliminat també en la final contra el Cadis.