Abel Ruiz perdona Anglaterra, nova campiona d'Europa sub-21

El groguet Álex Baena ha sigut titular en la final i el valencianista Hugo Guillamon només va tindre l'oportunitat de jugar en l'últim partit de la fase de grups

El porter anglés ha endevinat la direcció del xut d'Abel Ruiz
El porter anglés ha endevinat la direcció del penal llançat per Abel Ruiz / Agència Efe

Anglaterra ha guanyat l'Europeu sub-21 després d'imposar-se a Espanya (1-0) en una final que ha pogut anar a la pròrroga si el valencià Abel Ruiz haguera convertit un penal forçat per ell mateix.

La selecció espanyola no ha pogut completar el triplet, després de ser campiona continental sub-17 i sub-19 amb la generació de 2000, després d'estavellar-se contra el mur anglés, que ha finalitzat el torneig sense encaixar ni un sol gol en sis partits.

Anglaterra s'ha avançat en el marcador mitjançant una falta en la frontal de l'àrea, que ha disparat Cole Palmer i ha fregat en Curtis Jones per a despistar el porter espanyol, Arnau Tenas.

El davanter d'Almussafes ha tingut oportunitats en la segona part, i inclús un gol anul·lat, per a empatar el duel, però sobretot en un penal en el 99 que no ha pogut convertir.

James Trafford li dona el primer títol sub-21 a Anglaterra en 39 anys, posant la cirereta a una actuació històrica detenint el penal d'Abel Ruiz, el capità d'Espanya, que va acabar desconsolat sobre el terreny de joc.

Abel Ruiz i un rècord amarg

El davanter d'Almussafes ha fet història en convertir-se en el jugador espanyol amb més internacionalitats en categories inferiors, des de la sub-17, amb 86, superant a Gerard Deulofeu.

Una trajectòria en què l'han acompanyat els èxits i el braçalet de capità. Va disputar dos Europeus sub-17, i va ser subcampió i campió; un Mundial sub-17 del qual se'n va anar amb el segon lloc; un Europeu sub-19 en el qual es va penjar l'or; un Europeu sub-21 en 2021 en el qual va ser semifinalista i ara el de 2023 on va poder ser el gran protagonista, però la sort no va estar del seu costat.

Una trajectòria que, malgrat l'errada de hui, queda per a la història de les categories inferiors, en les quals ha sumat 53 gols i que l'han portat a disputar ja dos partits amb l'absoluta.

També et pot interessar

stats