Més de 300 participants en la festa de cloenda de la iniciativa Endavant Igualtat

Els jugadors del Villarreal B i membres del planter han compartit durant tot l’any experiències amb membres de 10 associacions socials de Castelló.

Els jugadors del Villarreal B i membres del planter han compartit durant tot l’any experiències amb membres de 10 associacions socials de Castelló
Els jugadors del Villarreal B i membres del planter han compartit durant tot l’any experiències amb membres de 10 associacions socials de Castelló

Per quart any consecutiu des que es va posar en marxa la iniciativa Endavant Igualtat, s’ha celebrat la festa de cloenda, per primera vegada, això sí, a l’Estadi de la Ceràmica. Es tracta de la gran festa de final de temporada de la iniciativa Endavant Igualtat, en què el club Villarreal CF passa el dia amb els membres de deu centres especials de la província de Castelló. Durant tot el matí hi ha hagut diverses activitats esportives amb els jugadors del club, des del Villarreal B (que ara participarà en els play-offs d’ascens) fins a jugadors del planter. L’acte ha finalitzat amb l’entrega final de detalls per als participants i un dinar per als 300 participants en l’esdeveniment.

Amb això el club vol apostar per l’educació i desenvolupament dels jugadors amb l’objectiu d’ajudar els centres en el desenvolupament personal, amb una sensibilitat d’acord amb les necessitats i dificultats dels altres i compartir amb ells experiències. Es tracta d’un intercanvi de valors que afavoreix el creixement de les dos parts.

José Manuel Llaneza, vicepresident del Villarreal CF, que compleix este dijous 25 anys a l’entitat ha remarcat com “tots els equips han treballat en estos xiquets i d’alguna forma s’ha de fer un dia de festa al camp. Estan junts (...) és un dia festiu per als nostres jugadors i per a totes les associacions”. 

En este sentit Roger Riera, capità del Villarreal B (que lluitarà en els pròxims dies en els play-offs d’ascens de categoria) ha comentat que Endavant Igualtat “ajuda igualment els xics de les associacions i els jugadors... a nosaltres perquè ens ajuda a adonar-nos del nostre dia a dia, donar-li valor perquè no tot el món té els privilegis que tenim nosaltres, ni les nostres condicions físiques o mentals”. D’una opinió similar és Llaneza, que quan agraeix la participació dels membres del club comenta que ells “a vegades estan en un núvol perquè són grans jugadors o amb esperances de ser-ho i s’han d’adonar que la vida no és el futbol a soles”.

Entres les activitats, el “desafiament del planter”, un camp inflable de 3x3, un xutòmetre, una diana, un karaoke i música. I entre les associacions participants, a més dels membres del Villarreal B, i del planter, les associacions Aspropace (associació de pares amb xiquets afectats de paràlisi cerebral), el CEEM La Bartola (atenció a persones amb malalties mentals cròniques), la Fundació Síndrome de Down de Castelló, el centre d’autisme CAU, del centre de menors Pi Gros, de la residència de la tercera edat Virgen de Gracia de Vila-real, de l’associació Creixem de Vinaròs (dedicada a l’atenció de xiquets amb transtorns en el seu desenvolupament), de l’associació Afanis de Castelló (que vol fomentar la protecció de gent amb discapacitat psíquica), de l’associació Naturalesa i Ecologia i de l’organització Adopta un Gos abandonat AUPA de València (on es pot adoptar un gos a través del web).

També et pot interessar