24 alumnes es beneficien del campus d'estiu del València CF per a discapacitats intel·lectuals

L'entitat de Mestalla reforça el seu compromís social en la quarta edició del campus

24 alumnes participen al campus d'estiu

Arranca el campus d'estiu del València CF per a discapacitats intel·lectuals. Des de hui dilluns, 25 de juny, fins divendres 29 se celebra la quarta edició d'aquesta iniciativa que reforça el compromís social de l'entitat de Mestalla. Cinc dies intensos d'entrenaments, futbol i activitats variades. Cada dia aniran a nadar a la piscina o hi haurà també eixides culturals, com ara una visita al castell de Sagunt.

Es tracta d'una iniciativa que busca contribuir al desenvolupament de les persones amb algun tipus de discapacitat psíquica a través de la pràctica esportiva adaptada a la metodologia del València CF, i centrada en l'educació en valors i la convivència. Una setmana per a créixer en tots els aspectes, tant físics o psíquics com socials, i que vol fomentar les relacions personals i l'autonomia. "El futbol és l'eina perfecta" assegura Osvaldo Márquez, coordinador de les escoles DI del club blanc-i-negre, i "a través d'això aconseguim objectius que d'una altra manera no seria possible assolir". Com a exemple, ens comenta Márquez, hi ha alumnes que comencen el campus i necessiten ajuda per a posar-se uns calcetins, i l'acaben fent-ho a soles.

Un somni fet realitat

Vestir-se amb l'escut del València CF és per a moltes d'aquestes persones un somni fet realitat. "És un orgull per a mi estar en l'equip dels meus somnis" afirma amb emoció Àlvaro. Núria assegura que el que més li agrada és jugar al futbol i nadar, i a Adrián, un dels benjamins del grup, marcar penals.

En total, participen 24 alumnes a partir dels 8 anys que estaran acompanyats per 7 tècnics. Enguany, les obres de millora que s'estan fent a Paterna els han obligat a traslladar-se a Nou Camp de Morvedre, les instal·lacions de l'Atlètic Saguntí.

També et pot interessar

stats