20 anys de l'ascens del Llevant de Preciado

El conjunt granota va aconseguir el gran objectiu després de 41 anys en categories inferiors

Manolo Preciado celebra l'ascens amb l'afició granota
Manolo Preciado celebra l'ascens amb l'afició granota
Yolanda Damià
05 de juny 2024 - 12:32

La jornada del 5 de juny és el record d’un dia inoblidable per a qualsevol llevantinista, si a més tenim en compte que este dimecres del 2024 fa vint anys del primer ascens del Llevant UE a Primera Divisió en el segle XXI.

La imatge de Manolo Preciado corrent per l’herba de l’estadi de Chapín amb els braços oberts, les llàgrimes pertot arreu. L’enyorat tècnic mantejat pels jugadors i l’afició que va envair Jerez de colors blaugrana celebraven que, després de 40 anys, el Llevant tornava a la màxima categoria del futbol espanyol.

El marcador final, 1 a 2 contra el Jerez, amb un gol de Reggi i un altre de Rivera de penal per a remuntar un partit on els andalusos començaren marcant.

Tot i això, la lluita, la companyonia, el tarannà del tècnic i la qualitat de jugadors com Alexis, Jesule, Rivera, Jofre, Rubiales, Tito, Sandro, David Aganzo, Ettien o l’argentí Reggi són els factors i protagonistes del denominat per l’afició i el club com a “Preciado ascens”, en homenatge a l’entrenador càntabre.

Ara, vint anys després, el Llevant dissenya un conjunt per a lluitar la temporada que ve, per segona campanya consecutiva, en Segona Divisió.

També et pot interessar

stats