García Bragado bat el rècord mundial de participacions olímpiques en atletisme

La prova dels 50 quilòmetres marxa serà suprimida del programa olímpic en París 2024

Jesús Ángel García Bragado bat el récord de participacions olímpiques
Jesús Ángel García Bragado bat el récord de participacions olímpiques / Twitter: @COI_es

L'atleta espanyol Jesús Ángel García Bragado, de 51 anys, ha batut el rècord mundial de participacions olímpiques amb huit, després d'haver completat la prova dels 50 km marxa d'aquesta edició dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Bragado ha acabat en una discreta 35é posició amb un temps de 4 h 10 min 03 s; en una prova que ha guanyat el polonés Tomala i en la qual el balear Marc Tur ha acabat en quarta posició.

Fins a aquest divendres, l'atleta madrileny estava empatat a set participacions en els Jocs amb la velocista jamaicana –després eslovena– Merlene Ottey.

Bragado es va estrenar com a olímpic en els Jocs de Barcelona 92 amb un desé lloc i no ha faltat a cap edició des de llavors, sempre en 50 quilòmetres marxa.

Després, en Atlanta 96 va abandonar, en Sydney 2000 va ser dotzé, en Atenes 2004 cinqué, en Pequín 2008 quart –millor resultat de tots els atletes espanyols–, en Londres 2012, amb 42 anys, es va classificar disseté, i en Rio 2016, vinté.

Cap atleta del món ha tingut una trajectòria olímpica tan llarga, i només quatre esportistes, comptant totes les disciplines, el superen, tres amb nou participacions i un, el canadenc Ian Millar, amb deu, que va participar en la modalitat d'equitació.

També et pot interessar

stats