Espanya iguala les dèsset medalles de Rio amb un dia encara al davant

Tot i això, la delegació espanyola suma tres ors, enfront del set que va aconseguir en l'última cita

La selecció espanyola de futbol aconsegueix la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020
La selecció espanyola de futbol aconsegueix la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020

L'última medalla de la selecció espanyola masculina de futbol ha suposat que la delegació nacional desplaçada a Tòquio 2020, haja aconseguit el mateix nombre de medalles que en l'última edició de Rio de Janeiro 2016. Unes olimpíades de què Espanya se'n va anar amb set ors, quatre plates i sis bronzes, i en la posició catorzena, la seua segona millor participació en uns Jocs des de Barcelona 92. A Rio va portar 306 esportistes, que van competir en 25 esports diferents.

Ara, quan encara resta una jornada perquè finalitzen els Jocs Olímpics i on la delegació encara podria aconseguir alguna medalla més, Espanya ja ha sumat el mateix nombre de metalls que en l'edició passada. No obstant això, hi ha menys medalles d'or que a Rio.

Només la parella formada per Fátima Gálvez i Alberto Fernández, en tir olímpic; Alberto Ginés, en escalada; i Sandra Sánchez, en karate, han sigut capaços d'apujar la bandera d'Espanya al nivell més alt d'un pòdium i, ara per ara, Espanya se situa en la posició númerovint del medaller. Cal destacar, que en aquesta ocasió, són 325 els esportistes que competeixen a Tòquio, 19 més que a Rio, en 29 esports diferents.

Quatre medallistes valencians a Tòquio, com a Rio

Una de les dades positives que ens deixen aquests Jocs Olímpics per a l'esport valencià és que, actualment, ja hi ha quatre esportistes amb medalla, els mateixos que la van aconseguir a Rio. Aleshores van guanyar la plata en el conjunt per equips de gimnàstica artística la valenciana Elena López i l'alacantina Alejandra Quereda. A més, el jugador de la selecció de bàsquet masculí, Víctor Claver, també formava part del combinat que va guanyar el bronze; i l'atleta cubà, resident a Ontinyent, Orlando Ortega que va ser segon en la prova d'atletisme dels 110 metres tanques.

Gedeón Guardiola, Carles Soler, Pau Torres i Óscar Gil, valencians amb medalla a Tòquio 2020
Gedeón Guardiola, Carles Soler, Pau Torres i Óscar Gil, valencians amb medalla a Tòquio 2020

En aquesta ocasió, tres són els futbolistes valencians que han aconseguit la plata en futbol: Carles Soler, Óscar Gil i Pau Torres; i també, aquest divendres, el jugador d'handbol de Petrer Gedeón Guardiola ha aconseguit el bronze per al combinat espanyol masculí.

També et pot interessar

stats