La delegació espanyola acaba els Jocs Olímpics amb 17 medalles

Tres ors, huit plates i sis bronzes són el resultat per acabar vint-i-dosena en el medaller

Els medallistes d'or espanyols Fátima Gálvez, Alberto Fernández, Alberto Ginés i Sandra Sánchez
Els medallistes d'or espanyols Fátima Gálvez, Alberto Fernández, Alberto Ginés i Sandra Sánchez

Espanya ha sumat el mateix nombre de metalls que en els Jocs anteriors. No obstant això, hi ha menys medalles d'or que a Rio.

Només la parella formada per Fátima Gálvez i Alberto Fernández, en tir olímpic; Alberto Ginés, en escalada, i Sandra Sánchez, en karate, han sigut capaços de fer apujar la bandera d'Espanya al nivell més alt d'un pòdium. Així, amb aquestes medalles, Espanya s'ha situat en la posició número vint-i-dos del medaller, per davant de Suècia i per darrere de Jamaica, un escaló per dalt per haver obtingut quatre ors encara que només nou metalls en total. Cal destacar, que en aquesta ocasió, són 325 els esportistes que competeixen a Tòquio, 19 més que a Rio, en 29 esports diferents.

Quatre medallistes valencians a Tòquio, com a Rio

Una de les dades positives que ens deixen aquests Jocs Olímpics a l'esport valencià és que hi ha hagut quatre esportistes amb medalla, els mateixos que la van aconseguir a Rio. Aleshores van guanyar la plata en el conjunt per equips de gimnàstica artística la valenciana Elena López i l'alacantina Alejandra Quereda. A més, el jugador de la selecció de bàsquet masculí, Víctor Claver, també formava part del combinat que va dur el bronze, i l'atleta cubà, resident a Ontinyent, Orlando Ortega que va ser segon en la prova d'atletisme dels 110 metres tanques.

Gedeón Guardiola, Carles Soler, Pau Torres i Óscar Gil, valencians amb medalla a Tòquio 2020
Gedeón Guardiola, Carles Soler, Pau Torres i Óscar Gil, valencians amb medalla a Tòquio 2020

En aquesta ocasió, tres són els futbolistes valencians que han aconseguit la plata en futbol: Carles Soler, Óscar Gil i Pau Torres; i també, aquest divendres, el jugador d'handbol de Petrer Gedeón Guardiola s'ha penjat el bronze amb el combinat espanyol masculí.

També et pot interessar

stats