Vint anys del primer títol europeu del València Basket

El llavors Pamesa València va guanyar la Copa ULEB davant el KRKA Novo Mesto eslové

Vint anys del primer títol europeu del Pamesa València

Aquest 24 d'abril és un gran dia per a la història del València Basket. Enguany, concretament, l'equip celebra 20 anys d'una gesta incomparable. En 2003 el llavors Pamesa València va guanyar el seu primer títol europeu, la Copa ULEB contra el KRKA Novo Mesto eslové.

Un títol que li donava accés a disputar per primera vegada l'Eurolliga i que el posava en l'òrbita dels millors equips en l'àmbit europeu.

Fins a arribar a conquistar el trofeu, el Pamesa València va superar un grup en què estava enquadrat amb el BC FMP Zeleznik serbi, l'Eurocellulari Roseto italià, el KK Pivovarna Lasko eslové, l'Opel Skyliners alemany i l'Oostende belga.

Ja en la fase final, el quadre valencià va haver de superar fins a quatre eliminatòries a doble partit. En huitens de final contra el Rhein Energie alemany, en quarts contra el Zadar croat, en semifinals contra l'Estudiantes i en una final memorable, amb partit de tornada a la Fonteta, contra el Novo Mesto eslové, un dels principals favorits de la competició.

Una final de la qual va ser elegit millor jugar Dejan Tomasevic, però en què també estaven jugadors com Fabricio Oberto, Víctor Luengo o el comentarista d'aquesta casa, Nacho Rodilla. Sens dubte, un dia per a recordar.

També et pot interessar

stats