Victòries treballades del Tau Castelló i l'HLA Alacant per a tancar la primera volta de la Leb Or

Els de Toni Ten s'han imposat al Granada després de dues pròrrogues i els de Pedro Rivero han remuntat un desavantatge de 12 punts.

L'HLA Alacant celebra la clasisficació per a la Copa Princesa
L'HLA Alacant celebra la clasisficació per a la Copa Princesa / Twitter: @FundLucentum

L'HLA Alacant i el Tau Castelló han aconseguit dues victòries treballades en la jornada 9 de la Lliga Leb Or, que els han permés concloure la primera volta de la temporada en primer i segon lloc en el grup B, respectivament. L'equip entrenat per Pedro Rivero ha patit més del previst per a desfer-se del cuer, el Canoe, i ha hagut de remuntar en l'últim període un desavantatge que en el tercer quart ha arribat a ser de fins a 10 punts per a acabar guanyant 82-77. Els de la Plana han necessitat dues pròrrogues per a desfer-se del Granada, segon classificat fins ara, per un marcador de 105-100.

L'HLA Alacant jugarà la Copa Princesa

L'HLA Alacant ha arredonit una gran primera part de la Lliga amb una patida victòria contra el Canoe al pavelló Pedro Ferrándiz i ha certificat la seua participació en la Copa Princesa com a líder del grup B. La cita serà el 22 de gener al Pazo dos Deportes de Lugo contra el Breogán.

Els alacantins han eixit decidits a buscar el triomf i en a penes dos minuts i mig de joc ja guanyaven per un contundent 11-2. La diferència s'ha arribat a ampliar fins als 12 punts, però al final del primer període s'ha arribat amb el marcador de 25-15. El guió del partit semblava l'idíl·lic, però el decorat ha canviat per complet en el segon quart: un parcial d'11-27 per als madrilenys ha capgirat el resultat i els ha donat un avantatge de sis punts al descans.

En la represa el Canoe ha mantingut el nivell mostrat en el segon període i ha gaudit d'una màxima de 12 punts (46-58), però la reacció ha deixat la diferència en només sis punts a falta dels últims 10 minuts (56-62). Una eixida fulgurant dels jugadors de Pedro Rivero els ha permés tornar a posar-se per davant en el marcador en l'equador de l'últim quart (66-65), i els alacantins ja no han donat opció al rival i han assegurat la huitena victòria (82-77) en nou partits.

El Tau Castelló, segon

El Ciutat de Castelló ha viscut un dels millors partits de la temporada en la Lliga Leb Or. El duel entre el fins ara segon classificat, el Granada, i el tercer, el Tau Castelló, ha necessitat dues pròrrogues per a dirimir el vencedor. L'equip de Toni Ten ha sumat així el seté triomf en nou partits per acabar la primera volta de la competició en segon lloc en el grup B.

El partit ha començat amb moltes alternatives i tot i que el Granada ha tingut els primers avantatges, els de la Plana li han pegat la volta a la situació i s'ha arribat al final del primer quart amb empat (17-17). Els andalusos han tornat a xafar l'accelerador i s'han posat novament per davant, amb una màxima de sis punts (19-25), i tot i la reacció dels de Toni Ten se n'han anat al descans per davant (38-42).

La igualtat ha persistit en la represa i un tercer quart ple d'alternatives s'ha resolt amb un 61-62 per al Granada i tot per decidir per als últims deu minuts. La inspiració d'Edu Durán, autor de 35 punts amb 7/11 en triples, ha permés als locals gaudir de la primera gran renda del partit (76-66) en l'equador de l'últim quart. Però els granadins no s'han rendit i li han pegat la volta a la situació amb un parcial de 0-12 (76-78). Amb empat a 81 i set segons en joc, els visitants han tingut l'oportunitat d'endur-se la victòria, però no han encertat i el duel se n'ha anat a la pròrroga.

En el temps extra ha continuat l'intercanvi de cistelles i novament el Granada ha tingut l'opció de guanyar amb dos tirs lliures quan faltaven huit dècimes i un marcador de 89-88. BortolussI només n'ha convertit un i, per tant, s'ha hagut de jugar una altra pròrroga. En l'últim minut del segon període extra el marcador reflectia un empat a 100, però un triple de Stainbrook i una tècnica a Bamba Fall han sentenciat el triomf per al Tau Castelló (105-100).