Victòria del València Basket en l'anada dels huitens de final de l'EuroCup

L'equip taronja venç per 77-85 el Polkowice polonés. Les de Rubén Burgos hauran de segellar el pas a quarts de final dimecres que ve a la Fonteta

Victòria del València Basket en l'anada de la ronda 8 de l'Eurocup
Victòria del València Basket en l'anada de la ronda 8 de l'EuroCup
27 de gener 2022 - 21:46

El València Basket ha guanyat per 77-85 el Polkowice polonés, en el partit d'anada de la ronda 8 de l'EuroCup. Les valencianes hauran de defendre la renda de més huit punts aconseguida, dimecres que ve a la Fonteta, si volen el bitllet als quarts de final de la competició europea.

Els dos equips han iniciat el partit amb molt de ritme amb atacs ràpids. Les valencianes han dominat i s’han mostrat intenses en defensa per a parar Wheeler i Spanou. A més, l’encert de Marie Gülich en els triples l’han convertida en la jugadora més decisiva d’aquest inici del partit. També el Polkowice s’ha mostrat encertat en els tirs de tres. Aquest quart ha conclòs amb avantatge taronja, amb un 16-23 en el marcador.

En l’inici del segon quart de partit, les valencianes han xafat l’accelerador i una destacada Queralt Casas s’ha encarregat d’estirar la renda de les de Rubén Burgos. Amb un parcial de 7-0 en l’inici del quart, han aconseguit un avantatge de 14 punts, el màxim fins a aquest moment de partit. Les valencianes han fet un bon treball defensiu en el segon temps, però l’aparició de Wheeler en el tram final ha impedit agafar més distancia a les taronja. Els dos equips se n'han anat al descans amb 27-39.

A la represa, les locals han tornat a agafar la iniciativa davant de les valencianes, que no han anotat en els dos primers minuts d’aquest tercer quart. Ara bé, en minut i mig, els triples de Leticia Romero i Bec Allen han trencat aquesta dinàmica negativa de les taronja, que s’han tornat a separar àmpliament en l'electrònic. Aquest penúltim temps s’ha tancat amb un triple de Rebecca Allen per a l’equip taronja i marcador de 52-65.

En l’últim quart, el Polkowice s’ha aprofitat de la baixada en la intensitat defensiva de les valencianes i no ha volgut quedar-se fora del partit. Marie Gülich tornava a aparéixer amb els seus triples i la direcció de Cristina Ouviña ha sigut clau en estos moments del duel, on les locals han continuat pressionant les taronja i s’han col·locat a set punts de les rivals a minut i mig del final. Les valencianes han sabut mantindre la pressió i finalment el partit ha acabat amb 77-85 en el marcador.