Victòria molt treballada del València Basket a la pista del Cadí La Seu (67-77)

Rebecca Allen, amb 20 punts, ha desestabilitzat el partit en els minuts finals amb els seus triples.

Marie Gülich frena l’avanç de la jugadora del Cadí, Quinn Dornstauder
Marie Gülich frena l’avanç de la jugadora del Cadí, Quinn Dornstauder / @sedisbasquet

El València Basket no ha tingut cap derrota en la Lliga Endesa i ha sumat el cinqué triomf consecutiu en la visita a la difícil pista del Cadí La Seu. El partit ha començat amb molt de ritme i amb atacs ràpids. Un estil de joc que dominen les valencianes, amb una Cristina Ouviña amb molta confiança després dels 25 punts que va anotar a La Laguna. El conjunt taronja, gràcies a aquest joc ràpid, ha marcat la primera diferència important al final de l’últim quart (12-23).

El Cadí s’ha assentat en el segon quart. El seu joc ha millorat quan han començat a connectar amb les interiors, amb una gran Ariadna Pujol, i la diferència ha anat reduint-se (23-27). Rubén Burgos ha demanat a l’equip que augmentara la pressió defensiva, una indicació que Queralt Casas ha interpretat a la perfecció. Amb la seua defensa i els seus punts, han arribat a la mitja part amb un resultat de 36 a 42.

Les catalanes han eixit en el tercer quart amb un punt més d’intensitat defensiva i això ha provocat errades en l’atac de l'equip taronja. Al mateix temps, la defensa de les valencianes ha perdut agressivitat i el Cadí ha aconseguit empatar el partit (minut 27, 51-51).

Rebeca Allen, decisiva en els instants finals

Amb un empat en el marcador s’ha arribat a l’últim quart, en què fins i tot les catalanes s’han posat per davant (62-60). Estava clar que la victòria seria per a l’equip que millor sabera gestionar els moments finals. I ahí ha aparegut l’especialista Rebecca Allen, que amb dos triples quasi consecutius i una cistella de dos ha aconseguit que el seu equip s’escapara de nou en el marcador. El 67-77 del final no ha reflectit la igualtat entre els dos equips.