Victòria contra el Tenerife per a acostar-se a la Copa (98-91)

El treball coral porta el València Basket a guanyar contra un rival directe per la cita copera de Màlaga

Van Rossom intenta avançar davant Bogris
Van Rossom intenta avançar davant Bogris / Kai Försterling (Efe)

La victòria del València Basket contra l’Iberostar Tenerife no aclareix si l’equip taronja jugarà la Copa del Rei de Màlaga, però sí que permet al conjunt de Ponsarnau donar un pas més en el camí correcte.

La Fonteta ha respost a la crida del club i amb un gran ambient en la graderia, ja que ha sigut l’últim partit de l’any al pavelló, el València ha sabut guanyar amb un gran treball coral. Sis jugadors valencians han acabat per damunt dels 10 punts (Laberye, Van Rossom, Colom, Abalde i Dubljevic) i cadascú ha aparegut quan l’equip més el necessitava.

El partit ha començat amb quintets poc usuals. L’Iberostar no alineava Sermandini d’inici i el València Basket apostava per Van Rossom, Doornekamp, Sastre, Laberye i Dubljevic. En els primers compassos, intercanvi de cistelles i no es preveia qui anava a trencar el partit al seu favor. Al descans, el marcador reflectia la igualtat, 47-45.

Decisiu tercer quart

En la represa, el València Basket es va encomanar a tres dels seus jugadors per a escapar-se en el marcador. Dubljevic davall l’anella, Van Rossom des del triple i Loyd des de qualsevol posició deixaren el València un còmode avantatge que defendre (min. 30, 75-65).

En l’últim quart, els de Ponsarnau no han abaixat ni la intensitat defensiva ni l’encert ofensiu. El Tenerife intentava mossegar, però cada vegada que s’acostaven en el marcador, un jugador taronja tornava a posar distància. Un triple d’Abalde en els últims segons certificava el 98-91 final.

També et pot interessar

stats