Victòria taronja en l'estrena en l'Eurolliga

El València Basket de Rubén Burgos guanya per 73-71 la Virtus de Bolonya a la Fonteta

El València Basket guanya a la Virtus de Bologna en la seua estrena en l'Eurolliga
El València Basket guanya la Virtus de Bolonya en la seua estrena en l'Eurolliga

El València Basket s'ha estrenat amb victòria en l'Eurolliga, on ha guanyat per 73-71 a la Virtus de Bolonya a la Fonteta. Ha sigut un duel molt igualat des de l'inici fins al final, amb un València Basket coral que ha fet molt bon treball en defensa, pressionant l'equip italià. Les màximes anotadores taronja del partit han sigut Queralt Casas i Leticia Romero, amb quinze punts cadascuna.

La Virtus ha dominat en la primera meitat del primer quart de partit, però les valencianes han reaccionat amb unes destacades Queralt Casas i Marie Gülich, que han posat el València Basket per davant en el marcador a minut i mig d'acabar el primer temps. El triple de Lauren Cox poc abans d'acabar aquest primer quart ha posat el marcador en 22-18.

En l'inici del segon temps, la Virtus no li perdia la cara al partit. S'han recuperat les italianes en l'electrònic, per tal de posar-se per davant de les Rubén Burgos, que patien alguns problemes en atac en els primers minuts d'aquest temps. Així i tot, les taronja han lluitat amb intensitat contra el nivell físic de les italianes, que dominaven en el rebot i no han deixat que s'allunyaren en el marcador. Els dos equips se n'han anat al descans amb un resultat de 36-39.

Estrena del València Basket en Eurolliga

A la represa, Leticia Romero ha fet el triple que ha empatat el duel amb les italianes, que han tornat a avançar-se amb Parker, que ha sigut clau en el seu equip durant tot el duel. El València Basket no trobava la cistella que el posara per davant, fins a l'acció de la jove Awa Fam, que ha situat les taronja dos punts per damunt de la Virtus quan faltaven dos minuts i mig per a acabar el tercer quart. Ara be, a un minut del final d'aquest temps, Parker i Laksa han protagonitzat l'arrancada que ha posat la Virtus sis punts per damunt. Ara bé, el triple de la jove taronja Laia Lamana ha fet posible el 53-56 al final d'aquest temps.

La igualtat ha tornat a ser la tònica en l'inici de l'últim quart de partit. Laksa, de nou, ha avançat les seues, però les cistelles d'Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Queralt Casas han posat el València Basket tres punts per damunt a minut i mig del final. Laksa ha tornat a igualar l'electrònic a la Fonteta, que es mantenia amb empat a 17 segons per a acabar el duel. Ara bé, el robatori de baló de Queralt Casas en l'atac de la Virtus ha acabat amb cistella de la catalana, que ha posat les valencianes dos punts per damunt a només 5 i 7 dècimes perquè es xiulara el final del partit. El temps de posessió per a l'equip italià no ha servit per a igualar el duel. Laksa ha errat l'últim llançament de les italianes i la victòria del València Basket s'ha segellat per 73-71.