Victòria i rècord de triples del València Basket a Guipúscoa

El València Basket encarrila la classificació per a jugar el play-off de la Lliga en véncer el Gipuskoa per 77 a 95.

Michael Fakuade, del GBC Delteco, i el capità del València Basket, Rafa Martínez, lluiten per un baló en el partit de la Lliga Endesa disputat a Sant Sebastià / Gorka Estrada (EFE)

Oblidada l'Eurolliga i centrats ja en la Lliga, l'equip taronja ha eixit entonat a la pista i se n'ha fugit en el marcador des del principi, anotant un sorprenent 0-17.

20 punts en 6 minuts, i el capità, Rafa Martínez, en el seu partit número 500 en l'ACB, marcava tots els triples. El mateix encert que tenien Aaron Doornekamp, Dubljevic i Joan Sastre. El primer quart acabava amb un parcial de 10-31, un avantatge de 18 punts.

En el segon quart el Gipuskoa ha començat a despertar-se amb Kenny Chery i Henk Norel inspirats. Però en defensa seguien desorientats i als de Txus Vidorreta els entrava tot. Sergi Garcia, Erick Green i Van Rossom se sumaven a la festa dels triples. I arribaven al mig temps amb un marcador de 31-55 a favor dels taronja, 24 per damunt. En aquestes altures del partit pocs es recordaven de les baixes de Tibor Pleiis, San Emeterio i Guillem Vives.

Aliats amb els triples

A la represa el València ha perdut gas i encert encistellador, i el Gipuskoa ha anat acostant-se en el marcador, fins a estar a 10 punts. Seu ha sigut el tercer quart, amb un Kenny Chery brillant i anotador. El parcial quedava en un 54-70.

En l'últim quart al València li ha tocat lluitar per mantindre l'avantatge. Els de Porfi Fisac s'han mostrat més agressius en defensa i han retallat distàncies: així han passat a estar només a 9 punts. Però els taronja seguien aliats amb els triples i han acabat batent el seu propi rècord. N'han sumant 22 contra el mateix equip i en el mateix lloc. Els de Vidorreta només han anotat 5 cistelles de 2. Dijous reben el Baskonia a la Fonteta.