Victòria històrica en terres russes

El València Basket guanya per primera vegada en la seua història en la pista del Khimki de Moscou.

Labeyrie en un moment del partit
Labeyrie en un moment del partit / /EFE
14 de gener 2020 - 21:30

El València es torna a connectar a l'Eurolliga amb una victòria històrica a Moscou per 75 a 84. Per primera vegada els valencians aconsegueixen guanyar a la pista del Khimki en un partit frenètic, sense pausa, que s'ha resolt en els últims dos minuts gràcies a l'ofici de San Emeterio, el millor de l'encontre, l'electricitat d'Endur i un Abalde que s'ha convertit en l'amo i senyor dels rebots.

Els atacs s'han imposat a les defenses en la primera part del partit. El València Basket s'ha fet fort gràcies als llançaments de tres. Les rotacions en la banqueta han debilitat les forces i el Khimki ho ha aprofitat per a clavar-se en partit. Així del 16 a 29 s'ha passat al 47 per 44 amb el qual l'encontre ha arribat al seu equador.

El València Basket ha començat el tercer quart pegant-li la volta al marcador situant-se amb 5 per dalt, però quatre errades defensives han propiciat tornar a anar a remolc. Del 51 a 56 s'ha passat al 62 per 56. Ponsarnau ha parat el joc i l'equip ha reaccionat, 62-63.

Estava tot per decidir i havia quedat clar que tot anava a aclarir-se per detalls. Tot el partit ha estat dominat per un ritme alt, sense descans, i el duel ha entrat en l'últim quart sent un mar d'incertesa.

A falta de 4.21 tot continuava igual i el marcador reflectia un empat a 73. Un minut més tard l'empat era 75. Era moment de les genialitats i en eixe moment ha aparegut San Emeterio per a encertar amb un triple guanyador. El seguia Endur amb un 2 1 i col·locar el marcador amb 6 per dalt, 75-81. Faltava un minut i 20 segons i Abalde s'ha encarregat de posar la guinda amb dos rebots consecutius i un triple que significava el definitiu 75 a 84.

Ha començat de la millor manera la setmana russa d'Eurolliga. Divendres la cita és a Sant Petersburg davant el Zenit.