Victòria estèril de l'HLA Alacant a Palència

El TAU Castelló perd a Galícia i haurà de certificar el play-off en l'última jornada

Víctor Quintana, en el partit contra Palència
Hearst, en el partit contra el Palència / HLA Alacant

L'HLA Alacant es va emportar aquest divendres un enorme triomf, 83-89, contra el Palència, equip ja classificat per als play-offs, encara que la victòria del Valladolid dinamita les opcions dels alacantins de disputar la promoció d'ascens a l'ACB.

Els de Gonzalo García de Vitoria, que es van presentar a la ciutat castellanolleonesa amb només set jugadors professionals, es van emportar el triomf gràcies a una gran segona part, en la qual van capgirar el resultat.

Divendres que ve l'HLA Alacant rep en el Pedro Ferrándiz el Bàsquet Girona de Marc Gasol, tot un doble campió del món i de l'NBA per a acomiadar la temporada 2021-22.

El TAU s'ho jugarà a Castelló de la Plana

Tenia el TAU Castelló una altra oportunitat per a certificar els play-offs, però un mal segon quart a Galícia dels de Toni Ten els condemna a jugar-s'ho a una carta en l'última jornada.

El Leyma Corunya, ja classificat per a la promoció d'ascens, es va imposar al final per 78-74 i els taulellers ajornen una setmana més la classificació per a aquesta fase de la competició, en la qual hauran de guanyar contra el Guipúscoa al Ciutat de Castelló. Fins i tot una derrota per menys de huit punts els valdria, sempre que el Valladolid també acabe derrotat.

El Granada ascendeix a l'ACB

El Granada jugarà la pròxima temporada en la màxima categoria del bàsquet espanyol després de certificar aquest divendres el seu ascens matemàtic com a campió de la LEB Or.

El triomf contra l'Almansa (102-60) permet a l'equip andalús ascendir quan falta una jornada per al final de la fase regular en la LEB Or en comptar amb dues victòries d'avantatge sobre l'Estudiantes, segon classificat.

L'ascens del Granada permetrà a la ciutat andalusa comptar amb un representant en la Lliga ACB onze anys després, ja que va ser en la campanya 2010-11 quan va descendir des de la màxima categoria nacional el ja extint CB Granada.

També et pot interessar

stats