Victòria èpica contra el Fenerbahçe (98-100)

El València Basket aconsegueix guanyar a la difícil pista dels turcs per primera volta en la història

Alberto Abalde celebra la victòria contra el Fenerbahçe
Alberto Abalde celebra la victòria contra el Fenerbahçe / València Basket

Partit no apte per a cardíacs el que ha enfrontat el Fenerbahçe i el València Basket en l’Ülker Sports d’Istanbul. Un partit que s’ha resolt en la pròrroga amb un resultat de 98 a 100, gràcies a la fe en la victòria del conjunt que entrena Jaume Ponsarnau, que en el tercer quart ha arribat a perdre per 11 punts.

La irregularitat de l’equip valencià ha fet acte de presència ja des de l’inici. No entraven els triples i el coratge suplia el bon joc. Dubljević mantenia l’equip en el partit i ha sigut el màxim anotador dels taronja, amb 30 punts, 12 rebots i 42 de valoració. En el tercer quart, el Fenerbahçe ha posat una marxa més i al final d’aquest temps els turcs guanyaven per 11 punts (minut 30, 70-59).

Remuntada èpica

En l’últim quart, la necessitat d’enganxar-se de nou a una dinàmica positiva ha fet ressorgir el València Basket. Dubljević ha continuat exhibint el seu talent i, aquesta vegada sí, s’ha pogut veure un Brock Motum amb ganes de reivindicar-se. El miracle s'ha consumat amb la pròrroga, aconseguida amb una cistella d’Abalde.

En el temps afegit, el Fenerbahçe ha recorregut a l'extaronja De Colo per a escapar-se en el marcador (91-85). Però la fe en la victòria ha permés tornar a remuntar la diferència. Un 2 1 de Jordan Loyd en els últims segons ha posat els valencians per davant a falta de 8 segons per al final. Un últim tir de De Colo podria haver donat el triomf als turcs, però la sort ha caigut del costat taronja. 98 a 100 i, per primera volta en la història, el València Basket guanya a la difícil pista del Fenerbahçe en una competició europea.