Victòria ajustada del València Basket en l'estrena en l'Eurolliga

L'equip taronja ha guanyat l'Asvel Villeurbanne per 65-63.

El pívot del València Basket, Mike Tobey
El pívot del València Basket, Mike Tobey / Miguel Ángel Polo.

Victòria ajustada i sobre la botzina del València Basket en la seua estrena en l’Eurolliga a la Fonteta. L'equip taronja ha guanyat l'Asvel Villeurbanne per 65-63, un partit en què els valencians han hagut de lluitar de valent contra l'equip francés, comandat per un Moustapah Fall amb un 2,18 d'alçada. El màxim anotador de l'equip taronja ha sigut el pivot nord-americà Derrick Williams, amb 15 punts, i Mike Tobey, amb 10.

Partit molt igualat des del primer temps, en què ha destacat en l'equip taronja l'actuació de Williams, que ha demostrat el seu potencial físic des de l'inici i durant tot el duel. El primer quart es tancava amb un marcador de 18-17 i els valencians han reaccionat en el segon temps distanciant-se dels francesos. Amb els punts de Prepelic i l'espenta d'un jove Jaime Pradilla, que debutava en l’Eurolliga, els taronja aconseguien el màxim avantatge del partit, 12 punts. Ara bé, l'Asvel ha tornat a posar en marxa la seua maquinària i potencial físic, s'han tornat a estretir les diferències i s'ha arribat al descans amb un 37-33 en el marcador.

Els francesos han aconseguit empatar el partit a la meitat tercer quart, amb un Fall que desbordava el València Basket. Els valencians aconseguien recuperar-se lleugerament fins a concloure el tercer temps amb 50-47. Han sigut els últims compassos de l'últim quart els que han posat a prova els dos equips. En l'Asvel Noua i Lacombe empataven el partit a falta de 25 segons i els valencians perdien Joan Sastre per lesió en la lluita per un rebot. Van Rossom aconseguia avançar al València Basket 16 segons abans del final. Això fins a arribar a un últim triple dels francesos sobre la botzina que, afortunadament, no ha entrat entrar.

El públic ha tornat a la Fonteta en partit oficial, però de manera reduïda. Només 400 persones han tingut accés al pavelló de la Font de Sant Lluís pel protocol sanitari.