Van Rossom deixa el València Basket

Deu cursos i tres títols que el portaran al ‘cel’ de la Fonteta

Sam Van Rossom, a la Font de Sant Lluís
Sam Van Rossom, a la Font de Sant Lluís / València Basket

Sam Van Rossom ha anunciat aquest dimarts que al final de la temporada deixarà el València Basket, club en el qual ha estat deu campanyes, amb el qual ha conquistat tres títols.

El base belga s'ha convertit en un dels grans referents en l'última dècada dins i fora de la pista, el que suposarà que la seua samarreta siga retirada i el 9 s'instal·le en el cel de la Fonteta o del Roig Arena.

El club valencià prepara ja un acte al final de la temporada per a acomiadar Samy, com se'l coneix en el club de la Fonteta, que espera poder seguir en actiu a Bèlgica la pròxima campanya malgrat la lesió que arrossega en el genoll dret des del mes de novembre.

Després d'haver retirat ja les samarretes de Víctor Luengo, Nacho Rodilla i Rafa Martínez, ara toca el 9 del belga.

El director de joc va arribar al València l'estiu de 2013 després de pagar el club un traspàs al Saragossa, l'equip que el va portar a la Lliga espanyola. En aquella primera campanya, ja va ser clau en la conquesta del títol de l'Eurocup, el primer que va celebrar amb el club.

També va tindre un enorme protagonisme en la campanya 2016-17 en la qual el València va acabar conquistant la primera, i fins ara única, Lliga ACB, encara que una lesió de genoll li va impedir disputar les eliminatòries pel títol. No obstant això, com a segon capità, va alçar el trofeu juntament amb Rafa Martínez en la històrica cita.

Van Rossom no va ser renovat aquell estiu, però, una vegada recuperat de la lesió, el club va tornar a buscar-lo davant la plaga de lesions que vivia la plantilla i des d'aleshores ha anat renovant els contractes amb l'entitat i en 2019 va tindre un notable protagonisme en la conquesta de l'Eurocup.

Samy ha tingut un enorme influx en l'afició taronja i sempre ha sigut un dels més aclamats tant en les presentacions de l'equip com en les celebracions.

També et pot interessar

stats