València, seu de la fase final de la Lliga Femenina 2

El Claret i el València Basket competiran en les eliminatòries per a ascendir a la màxima categoria del bàsquet femení.

Sorteig a l'Alqueria del Basket de la fase final  de la Lliga femenina 2
Sorteig a l'Alqueria del Basket de la fase final de la Lliga femenina 2 / Isaac Ferrera

El sorteig celebrat a L'Alqueria del Basket ha establit l'orde dels emparellaments de la fase final de la lliga femenina 2 i hi haurà enfrontament entre els dos equips valencians classificats per a aquestes eliminatòries. El València Basket va finalitzar primer en la fase regular del Grup B, mentre que el Picken Claret va acabar en quarta posició. Ara lluitaran per una de les dues places d'ascens directe a la màxima categoria del bàsquet femení, la Lliga Dia, dins del mateix grup en què també es troben el  Durán Maquinaria Ensino de Lugo i el Patatas Hijolusa de Lleó. 

El torneig es disputarà des del dijous 26 fins al diumenge 29 d'abril a la Font de Sant Lluís. El València Basket és l'amfitrió i obrirà la seua participació a les 20.30 h davant el Durán Maquinaria Ensino de Lugo.  El Picken Claret ho farà abans a les 18.15 h contra el Patatas Hijolusa de Lleó. El divendres 27 a les 20.30 h serà el derbi valencià i el dissabte 28, de nou a les 18.15 h, l'equip de Carles Martínez s'enfrontarà a l'Ensino i el de Vicente Burgos a l'equip lleonés. 

Només poden ascendir dos equips

Aquesta fase final s'obrirà el dijous 26 a les 12.00 h amb un derbi canari entre l'Spar Gran Canària i el Ciudad de los Adelantados, mentre que a les 16.00 h entraran en competició el GDKO Ibaizabal i el RC Celta Zorka, que estan en l'altre grup. 

Només els dos primers classificats de cada grup s'enfrontaran en les semifinals del diumenge 29 i d'on eixiran els dos equips que la temporada que ve jugaran en la Lliga Dia. Tota la plantilla de l'equip femení del València Basket, amb el seu entrenador Rubén Burgos, ha estat present en el sorteig. Segons el tècnic taronja: "és una fase emocionant amb quatre dies de competició al més alt nivell. Hem de jugar tots contra tots i competir al màxim amb il·lusió". També el Picken Claret i el seu entrenador, Carles Martínez, han valorat un sorteig que en paraules del tècnic "és un premi al treball realitzat aquesta temporada i ens fa molta il·lusió disputar-lo a la nostra ciutat i que el pavelló estiga ple per veure bàsquet femení".

També et pot interessar

stats