València serà seu de l'Eurobasket femení 2021

València acollirà els partits de la primera fase i dos quarts de final de l'Eurobasket de 2021. Espanya i França seran les organitzadores del campionat.

Cartell anunciador de l'Eurobasket femení 2021
Cartell anunciador de l'Eurobasket femení 2021

La notícia ha sigut àmpliament celebrada pel bàsquet valencià, ja que és una oportunitat històrica. L'Eurobasket del 2021 l'organitzaran dos països, Espanya i França, però la seu on jugarà la selecció espanyola serà a la Fonteta. La FIBA Europa ha valorat de forma molt especial les instal·lacions del València Basket, el gran nombre de persones que acudeixen als partits i la gran capacitat organitzativa, ja que, a més de la pista de la Fonteta, hi ha L'Alqueria, on es poden fer amb garanties els entrenaments que exigeix una competició d'aquest nivell.

València i Lió seran les dues seus de la primera fase i els encreuaments de quarts de final

València i Lió seran les dues seus de la primera fase de l'Europeu i de dos encreuaments de quarts de final. A París es jugaran les semifinals i finals. En tot cas, per a les aficionades i aficionats valencians la bona notícia, a més de la decisió de convertir-se en seu del campionat, es que podran veure de prop tots els partits de la selecció espanyola. Això permetrà seguir l'evolució de les jugadores espanyoles des del principi.

La primera fase de l'Eurobasket es disputarà del 17 al 21 de juny de 2021 i els dos encreuaments de quarts de final, el dia 23. La FIBA també ha valorat molt positivament l'organització del campionat del món a Tenerife l'any passat. Els dos presidents de les federacions espanyola i francesa, Jorge Garbajosa i Jean-Pierre Siutat, han defensat la conveniència que els dos països organitzen aquest europeu i, en el cas de la Fonteta, l'aforament que permetrà acollir 8.000 mil persones.

La decisió suposa una aposta de futur per al bàsquet valencià

Aquesta decisió de la FIBA suposa una gran aposta per al bàsquet valencià, que, tant en categoria femenina com masculina, viu un moment especialment dolç. Les primeres reaccions de les jugadores i de l'afició ja ha sigut molt positiva. Més enllà que falten dos anys per a la competició, el ben cert és que l'anunci ja serveix com un bon catalitzador perquè València ocupe un lloc internacional de primer orde en el bàsquet. I no sols en aquest esport, sinó que també és un molt bon cartell de presentació per a la ciutat sencera.

També et pot interessar