El València guanya 94-87 el Panathinaikos en un partit d'infart

Els de Jaume Ponsarnau aconsegueixen aturar la reacció dels atenencs en l'últim quart.

Bojan Dubljevic  i Georgios Papagiannis en una jugada del partit
Bojan Dubljevic i Georgios Papagiannis en una jugada del partit / Efe

El València Basket ha guanyat 94-87 el Panathinaikos, un dels grans d'Europa. I ha hagut d'esforçar-se fins a l'última hora per a evitar que els atenencs aconseguiren la victòria. Quan tot semblava acabat en el tercer quart, amb un marcador de 80-64 a favor dels de Jaume Ponsarnau, la reacció atenencs ha sigut pròpia d'un equip que mereix estar per història i joc en els annals del basquet europeu. Iniciat l'últim quart, en un tres i no res, han empatat el partit a 82 i han clavat la por en el cor als taronja.

Bojan Dubljevic, el millor del València

La Fonteta no es creia el que estava veient. Però al camp hi havia un jugador que marcava la diferència. Nick Calathes havia fet possible la remuntada. Increïble. Amb els seus triples, amb el seu saber estar i amb la seua influència sobre la resta de companys, ha fet tremolar un altre gran, el València Basket. Però si Calathes ha fet d'heroi atenenc, la seua gesta no ha pogut tindre èxit perquè en l'altre equip es trobava un altre heroi balcànic, el montenegrí Bojan Dubljevic. Ell i Alberto Abalde, quan pitjor estava el partit, han començat a encistellar i han dominat els grecs.

La veritat és que amb aquest partit el València demostra que el seté lloc que ocupa en l'Eurolliga, un per davall del Panathinaikos, no és fruit de la casualitat. Per a guanyar els atenencs s'ha de ser un gran equip. No hi ha sort ni atzar que valguen. La prova és que, després de tres quarts dominats pels taronja, la remuntada grega sempre era possible. El primer quart ha acabat amb 27-25, el segon, 55-45 i el tercer, 80-64. Durant aquests minuts els de Ponsarnau han fet un joc coral, han tingut una defensa efectiva i han sigut precisos en l'atac. També hi ha hagut un bon moviment de pilota, cosa que ha permés Quino Colom lluir-se i, a més, fer 14 punts.

Calathes i Johnson, els millors dels grecs

Per part del Panathinaikos el millor jugador ha sigut Calathes, amb 22 punts i 24 de valoració. També importants les anotacions de Wesley Johnson, 28 punts. I en el València el jugador indiscutible, el millor, ha sigut, sense dubte, Dubljevic, amb 19 punts i 23 de valoració. També han brillat en algunes jugades Doornekamp i Ndour.

La bona notícia per al València Basket és que, per primera volta, venç un dels equips que està per davant d'ell en aquesta lliga. I que ho fa convencent, tot i que patint fins a l'últim minut. Però açò és l'Eurolliga i la providència no dicta el futur. Cal jugar fins a l'últim segon. És el que ha fet el València.