El València dóna una lliçó magistral davant del Reial Madrid (96-88)

Els deixebles de Txus Vidorreta van forjar la victòria en el bon moviment del baló i l´encert en els llançaments triples.

El València va arredonir un gran partit contra un Reial Madrid que es presentava a la Fonteta amb la intenció d´assegurar-se el factor pista en la ronda dels quarts de final de l´Eurolliga.

Els taronja van eixir al parquet amb més intensitat i pegant fort. En un tres i no res, Dubljevic va anotar el primer triple de la nit i una altra cistella de dos punts que deixava bocabadats els jugadors de Pablo Laso. El capità valencianista Rafa Martínez també es va apuntar a la festa dels llançaments de tres i va fer pujar al marcador un 14-7 a favor dels de casa. Açò va fer reaccionar la banqueta madrilenya, que va demanar un temps mort per a intentar frenar el vendaval. La decisió va fer efecte i, gràcies a Taylor, el Madrid va arribar a posar-se per davant per 19-21. L´alemany Tibor Pleiss va aparéixer en el moment oportú per a fer un triple i firmar el 22-21 amb què va arribar el final del primer quart.

En la represa va aplegar el protagonisme per a Van Rossom. El belga va agafar la batuta de l´equip i va presentar una targeta de set punts i tres assistències en només 7 minuts. Dubljevic es va convertir en el jugador omnipresent. Lluitava en defensa, es projectava en atac i es va permetre el luxe de fer la cistella que suposava el 46-40 abans del descans. Els valencians van saber trobar els tirs oberts i van fer que el Madrid anara sempre costera amunt.

El tercer quart va oferir el millor bàsquet de la nit. Van Rossom es va agafar un descans i li va deixar la direcció del joc a Green. A Erick se li resistia la primera cistella però, des del moment que la va aconseguir, la decoració va canviar per complet. Fins i tot es va adornar amb un triple. Mentrestant els gegants Pleiss i Dubljevic anaven fent-se els amos de la pista. L´èxtasi va arribar amb dos triples seguits de Guillem Vives. El Madrid veia com el València li treia 10 punts d´avantatge a la conclusió del tercer quart, 70-60.

En l´últim acte, el València va mantindre el ritme per a tancar el marcador amb un avantatge de 8 punts, 96-88.

Els màxims anotadors foren Dubljevic, amb 17 punts, Pleiss, amb 14, i Rafa Martínez, amb 13.