El València Basket crema la falla d'un bon Venècia a la Fonteta (86-80)

Joan Peñarroya, entrenador de València Basket. FOTO EFE
Joan Peñarroya, entrenador de València Basket / Miguel Ángel Polo (Efe)

Bojan Dubljevic ha fet la cistella decisiva en la treballada victòria del València Basket (86-80) contra el Reyer Venècia, que ha dominat gran part del partit, però que s'ha vist superat pels taulellers, sobretot en la pintura (43 rebots, per 33 dels italians). Els de Joan Peñarroya no han resolt el partit fins a l'últim minut, gràcies a l'encert de Hermannsson (amb dos triples), i el dolent del seu capità. Han sigut claus Jasiel Rivero (amb 15 punts i 5 rebots), Klemen Prepelic (19 punts i 2 assistències) i Jaime Pradilla (11 punts, quasi tots en els dos primers quarts, quan pitjor estava València).

Ambient gelat a la Fonteta

El València Basket ha eixit gelat, com l'ambient de la Fonteta. Desencertat en l'atac, s'ha vist superat en l'atac per l'encert dels italians des de l'exterior (Michael Bramos, 11 punts i 3 de 4 en triples; i Jordan Theodore, 13 punts). Al final del primer quart, el Reyer Venècia doblava el València Basket en el marcador (11-22). Bé en la defensa, però erràtic en l'atac (un triple de 7 intents).

En el segon quart, Jaime Padrilla ha sigut l'artífex de la reacció que ha tornat a posar València en el partit (37-42). L'aragonés ha firmat 8 punts i 3 rebots, amb un cent per cent en tirs de dos, i una agressivitat necessària. A Pradilla s'ha sumat Klemen Prepelic (màxim anotador tauleller, amb 13 puns, i 3 de 6 en triples).

Jasiel, dominador

La reacció definitiva ha arribat en el tercer quart (27-22), que fa que el València Basket arribe empatat al final (64-64). Els de Joan Peñarroya han estat liderats per un gran Jasiel Rivero, tant en l'anotació como en el rebot, on Bojan Dubljevic també ha començat a marcar avanatatge en el marcador.

A falta de nou minuts per al final, els taulellers tenen el primer avantatge del partit (67-64), un miratge perquè els italians tornaven a dominar el marcador, sobretot gràcies a Jordan Theodore (25 punts), mentre que el València té una actuació més coral. Dos triples de Martin Hermannsson (els dos primers en el partit posen en avantatge els locals, 81-80).

Final ajustat, amb Dubljevic providencial. Primer, agafant el rebot en el penúltim atac italià i després, fent una acció individual, marca de la casa, per a posar el 83-80 a falta de tretze segons. Jordan, el millor del partit, es juga el triple que no entra. Klemen Prepelic, el màxim anotador de Valencia, fa els tirs lliures que posen el 86-80 final.